Fujitsu zet verder in op partners

ICT-concern Fujitsu heeft tijdens het Fujitsu Forum in het Duitse München, zijn jaarlijkse Europese evenement voor klanten en partners, diverse introducties gedaan op het gebied van computerhardware en clouddiensten. Tegelijkertijd is door de Nederlandse organisatie van het Japanse bedrijf aangekondigd dat het in 2013 verdere stappen neemt om partners te werven en te ondersteunen.

Fujitsu zet zwaar in op versie 8 van Microsofts Windows- besturingssysteem, zoveel is duidelijk geworden tijdens het Fujitsu Forum in München. Het bedrijf had eind oktober al 23 nieuwe tabletcomputers en laptops voorzien van aanraakschermen en Windows 8 het licht laten zien. Tijdens zijn Europese evenement voor klanten en partners is daar de ‘X Line’ bijgekomen: een reeks compacte devices, de ESPRIMO PC, de FUTRO thin client en de Fujitsu X Display, met aanraakschermen en Windows 8.

Ook op cloud-gebied heeft Fujitsu nieuwe initiatieven aangekondigd. Zo is daar nu de ‘Personal Cloud’: een dienst waarbij gebruikers op een groot aantal types apparaten (van PC’s tot smartphones en tabletcomputers) toegang kunnen krijgen tot applicaties en eigen data. Deze dienst is nu in de try-out fase, over beschikbaarheid in Nederland zijn nog geen details bekend.

Het distributiekanaal kwam eveneens ruimschoots aan bod tijdens het Fujitsu Forum. Het bedrijf onthulde onder meer de winnaar van zijn ‘International Partner of the Year’-award (de Duitse reseller Bechtle AG) en kwam met een verdere invulling van zijn reseller programma. In Nederland moet dat het komende jaar de nodige nieuwe resellers opleveren. Volgens Raimond van het Reve, channel manager bij Fujitsu Technology Services Nederland, zijn er in 2012 op dit gebied al flinke stappen gezet. Zo heeft Fujitsu het aantal partnerovereenkomsten weten te verdubbelen.