Fujitsu past SELECT partnerprogramma aan

Fujitsu heeft zijn SELECT-partnerprogramma aangepast. De belangrijkste vernieuwing is het herziene certificeringsproces, dat medio deze maand ingaat en dat gebaseerd wordt op individuele certificering van medewerkers. Daarnaast is de trainingsinhoud aangepast en is het trainingsportaal vernieuwd.

Om de SELECT Expert partnerstatus te verkrijgen moeten channelpartners voortaan een bepaald aantal gecertificeerde medewerkers in dienst hebben. Het bestaande puntensysteem waarbij een partner een bepaald minimaal aantal certificeringspunten moest verwerven door het bijwonen van trainingen, wordt afgeschaft. In plaats daarvan krijgt de partner de SELECT Expert-status wanneer het minimum aantal gecertificeerde medewerkers is bereikt.

Het nieuwe certificeringssysteem biedt meer duidelijkheid over de competenties en kennis van de individuele medewerkers en dus van het partnerbedrijf als geheel. De nieuwe manier van certificeren maakt individuele ontwikkeling per medewerker mogelijk door automatisch aangepaste trainingsplannen aan te bieden die gebaseerd zijn op de inmiddels verworven kennis en eerdere opleidingen van een medewerker. In de toekomst krijgen de medewerkers van channelpartners alleen nog gepersonaliseerde cursussen. Het herhalen van eerdere cursussen komt te vervallen. Het is ook mogelijk om certificeringen te behalen door het bijwonen van evenementen of webcasts van Fujitsu.

De nieuwe certificeringspraktijk vergroot de relevantie van de opgedane kennis aanzienlijk en zorgt ervoor dat channelpartners van Fujitsu altijd toegang hebben tot de nieuwste en voor hen relevante trainingsinhoud hebben. Daarnaast kunnen alle medewerker hun status te allen tijde nagaan en bedrijf zelf kan daarmee zijn expertise duidelijk maken tegenover de buitenwereld.

Meer informatie: www.fujitsu.com