‘Foxconn heeft 25 miljard euro over voor geheugenchipdivisie Toshiba’

De Taiwanese elektronicafabrikant Foxconn Technology, dochter van Hon Hai Precision Industries, heeft 3 biljoen yen (omgerekend 25 miljard euro) over voor de geheugenchipdivisie van het financieel onder druk staande Japanse technologieconcern Toshiba. Dat meldde The Wall Street Journal gisteravond op basis van ingewijden.

Toshiba overweegt de verkoop van de geheugenchipdivisie om daarmee de miljardenverliezen van de nucleaire divisie in de VS te kunnen compenseren. Met het bod lijkt Foxconn andere geïnteresseerden, zoals het Amerikaanse Broadcom en het Zuid-Koreaanse SK Hynix, die 2 biljoen yen zouden hebben geboden, te willen aftroeven.

Foxconn is een van de grootste producenten van consumentenelektronica ter wereld en is één van de belangrijkste toeleveranciers van Apple, waarvoor het onder meer de iPhone produceert.

Het biedingsvoorstel vertoont sterke overeenkomsten met de strategie die Foxconn vorig jaar volgde bij de overname van de Japanse fabrikant Sharp. Toen overbood ook de andere bieders, waaronder een door de Japanse overheid gesteund innovatiefonds, door een veel hoger bod uit te brengen.

Bron: ANP