Fortinet breidt partnergerichte Security as a Service aanbod uit

Fortinet maakt bekend dat het zijn partnergerichte Security-as-a-Service (SaaS)-aanbod in uitbreidt met nieuwe FortiCloud-oplossingen.

Het dienstenaanbod biedt partners van Fortinet toegang tot cloud-oplossingen voor beheer en beveiliging die zich kenmerken door een eenvoudige implementatie, eenvoudig beheer en optimale flexibiliteit en schaalbaarheid. De uitbreiding van het FortiCloud Services-aanbod stelt organisaties daarnaast in staat om gebruik te maken van beveiligingstechnologie van een kleiner aantal leveranciers. Daarmee kunnen ze de correlatie van bedreigingsinformatie stroomlijnen.

Het aanbod van FortiCloud Services omvat momenteel tien MaaS- en SaaS-oplossingen, waaronder FortiGate Cloud Service, een cloud-oplossing voor firewall-beheer. Organisaties die de prestaties van hun FortiGate UTM kracht willen bijzetten kunnen daarvoor een beroep doen op oplossingen als FortiMail SEG en FortiWeb WAF.

Kansen voor partners

Een groot aantal FortiCloud Services is beschikbaar in de vorm van appliances, virtuele machines en native cloud-applicaties. Partners en klanten kunnen daarmee hun FortiCloud-diensten op hun invididuele behoeften afstemmen.

Het uitgebreide aanbod van FortiCloud Services stelt partners in staat om krachtig presterende beveiligingsoplossingen aan te bieden. Dit vertaalt zich in een snellere ROI, lagere operationele kosten en kansen voor zowel partners als hun klanten.

Cloud beveiliging

Bedrijven die flexibel en wendbaar willen blijven en de operationele kosten willen terugdringen hebben veel baat bij het onderbrengen van workloads en applicaties in cloud-omgevingen, de ontwikkeling van cloud-native applicaties en de inzet van SaaS-oplossingen. De overstap naar multi-cloudomgevingen brengt echter ook beveiligingsproblemen met zich mee. Als daar niets aan wordt gedaan, kunnen de voordelen van de cloud teniet worden gedaan. Gartner voorspelt in dit kader het volgende: “50% van alle bedrijven zal in 2021 onbedoeld een IaaS-opslagdiensten, netwerksegmenten, applicaties of API’s direct aan het publieke internet hebben blootgesteld, een stijging ten opzichte van 25% eind 2018.”

De multi-cloudoplossingen van Fortinet, die deel uitmaken van de Fortinet Security Fabric, bieden antwoorden op deze problemen. Zo zorgen de oplossingen voor overzicht en grip. Organisaties hebben een centrale console nodig voor het verkrijgen van integraal overzicht op hun IT-omgeving en het definiëren van beveiligingsregels voor de complete infrastructuur. Dit is nodig om cyberrisico’s effectief te ondervangen. De FortiCASB-SaaS van Fortinet is een cloud access security broker (CASB) die voorziet in API’s voor het beheer en de bewaking van activiteiten en configuraties in uiteenlopende cloud-omgevingen.

Risico’s

Organisaties ontwikkelen steeds meer cloud-applicaties. Die gebruiken ze voor directe toegang tot online data en systemen of als back-endoplossingen voor uiteenlopende zakelijke toepassingen. Het gebruik van deze cloud-applicaties brengt echter nieuwe beveiligingsrisico’s met zich mee. Fortinet beidt geavanceerde mechanismen voor het beveiligen van de applicatielaag. Organisaties kunnen daarmee kiezen voor cloud-platforms die het beste aansluiten op hun zakelijke prioriteiten, zonder nadelige gevolgen voor de beveiliging.

Voor organisaties die gebruikmaken van multi-cloudomgevingen is veilige connectiviteit tussen de verschillende omgevingen van cruciaal belang voor de bescherming van gevoelige informatie en vertrouwelijke communicatie. FortiGate-VM biedt flexibiliteit en schaalbaarheid. De virtual security processor (vSPU)-technologie van FortiGate-VM zorgt voor snellere prestaties in private en publieke clouds, zodat organisaties hun prestatie-intensieve applicaties met vertrouwen in de cloud kunnen onderbrengen.