Fortinet lanceert nieuw partnerprogramma

Cybersecurity-specialist Fortinet introduceerde deze maand Fortinet Engage, een volledig nieuw partnerprogramma. Het oude programma komt daarmee te vervallen.

“Dit programma biedt partners die zich in snelgroeiende markten als SD-WAN en cloud computing specialiseren ondersteuning op maat en flexibele mogelijkheden voor het bevorderen van de groei van hun onderneming”, vat Stein Tiebosch, Sales Manager Channel bij Fortinet de kracht van Engage samen.

Fortinet kende al lange tijd een loyaliteitsprogramma voor de partners in het indirecte kanaal. “Onze onderneming is in de loop van bijna twintig jaar ingrijpend veranderd. Waar we begonnen als leverancier van firewalls, daar leveren we nu een compleet ecosysteem op het gebied van security. Het nieuwe wereldwijde partnerprogramma sluit hierop aan”, legt Tiebosch uit.

Gerichte training

Fortinet Engage biedt partners meer flexibiliteit, op maat toegesneden ondersteuning voor hun businessmodellen en de mogelijkheid om zich in nieuwe markten te specialiseren door middel van gerichte training en certificering. Tiebosch: “Trainingen richten zich niet alleen op technische kennis, maar ook op verkoopvaardigheden die nodig zijn om ondersteuning te bieden voor de nieuwe netwerkinfrastructuren en dynamische hybride en multi-cloudomgevingen.”

Specialisaties

Partners kunnen voor specialisaties kiezen om daar aanvullende incentives en ondersteuning voor te ontvangen. Dit zijn Dynamic Cloud, Secure Access & Branch, Secure SD-WAN en Data Center. Fortinet biedt voor elk van deze specialisaties op maat toegesneden training en certificering aan. Partners kunnen zo nieuwe vaardigheden opdoen en groeikansen benutten.

“Daarnaast voorzien we partners van ondersteuning op maat voor de volgende businessmodellen: MSSP-partners, Market Place-partners en Traditional Integrator-partners. Dit stelt partners in staat om nieuwe groeimarkten zoals managed security services te betreden”, verklaart Tiebosch.

Vier niveaus

Partners krijgen mogelijkheid om het niveau van samenwerking met Fortinet te bepalen. Ze kunnen aangeven welke specialisatie ze willen ontwikkelen en wat hun omzetdoelstellingen zijn. Het aanbod omvat vier samenwerkingsniveaus: Fortinet Advocate, Fortinet Select, Fortinet Advanced en Fortinet Expert.

 In de volgende editie van ChannelConnect, nummer drie, gaat Fortinet uitgebreid in op het nieuwe partnerprogramma.