FileMaker lanceert nieuwe software release FileMaker 15

FileMaker presenteert de nieuwste software release FileMaker 15 voor de ontwikkeling van apps op maat. Dit vernieuwde platform biedt meer mobiliteit, verdere automatisering van tools, gebruiksgemak, proactieve beveiligingswaarschuwingen en verbeterde prestaties. De vernieuwde basiselementen maken het nog eenvoudiger om in een hele korte tijd bedrijfsapps op maat te maken.

De nieuwe functies van FileMaker 15 bevatten onder meer:
– Mobiliteit: Ondersteuning voor Touch ID geeft gebruikers de mogelijkheid hun apps op maat veilig te openen met eigen vingerafdruk. Met 3D Touch wordt snelle toegang tot specifieke apps mogelijk.
– Automatisering en integratie: Met de nieuwe tijdbesparende tools kunnen meerdere scriptbewerkingen direct ongedaan gemaakt worden. De ESS-adapter maakt verbinding met nog meer externe SQL-gegevensbronnen, waaronder PostgresSQL en IBM DB2.
– Gebruiksgemak: Nieuwe startklare basisoplossingen maken het mogelijk direct contactpersonen, inventaris, inhoud en taken te bewerken. De nieuwe statusbalk met heldere kleuren en iconen geeft de apps op maat een duidelijker en frissere uitstraling.
– Beveiliging: Het nieuwe verborgen invoervak verbergt informatie die gebruikers niet op het scherm willen weergeven, vergelijkbaar met de bolletjes bij de invoer van een password. Proactieve beveiligingswaarschuwingen geven een melding als de gebruiker verbinding probeert te maken met een host of website met een ongeldig beveiliggingscertificaat.
– Prestaties: De nieuwe voortgangsbalk in het portaal geeft aan wanneer het filteren en sorteren van gegevens voltooid is. Gebruikers kunnen gewoon doorgaan met andere bewerkingen tijdens het laden van gegevens. Met de app-extensies functie kan de gebruiker snel en makkelijk switchen van de ene naar de andere applicatie.

FileMaker introduceert met deze release bovendien een nieuwe softwarelicentiemodel voor teams. Daar waar afname van licenties voorheen volledig gerelateerd was aan het type apparaat, worden licenties nu op basis van het aantal gebruikers afgenomen. Iedere gebruiker krijgt op deze manier eenvoudig en snel toegang tot FileMaker producten om informatie veilig en realtime te delen.

Meer informatie: www.filemaker.com