Extreme Networks verzekert zich definitief van Avaya’s netwerkactiviteiten

Netwerkspecialist Extreme Networks heeft de optie op de netwerkactiviteiten van UC-specialist Avaya definitief verzilverd na het uitbrengen van haar bod eerder dit jaar. De deal gaat in per 1 juli 2017.

De Amerikaanse netwerkspecialist bleek uiteindelijk de winnende bieder voor het bedrijfsonderdeel van de in zwaar weer verkerende UC-specialist. Extreme Networks betaalt rond de 100 miljoen dollar voor de overname. Op haar beurt verwacht de netwerkspecialist weer 200 miljoen dollar te zullen verdienen uit de omzet die deze acquisitie gaat opleveren. De deal gaat in op 1 juli 2017.

Moeilijkheden

Avaya heeft eerder dit jaar de Chapter 11-status aangevraagd omdat het zich in financieel zwaar weer bevindt. Om weer gezond te worden richt de UC-specialist haar strategie nu volledig op de UC-markt. Verkoop van de netwerkactiviteiten maakte hier deel vanuit. Extreme Networks meldde zich vrijwel direct als deze meest serieuze kandidaat voor dit bedrijfsonderdeel. Binnen de UC-markt hoopt Avaya nu langdurige consultancybanden op te bouwen met eindgebruikers. De specialist hoopt op deze manier meer te gaan verdienen, dan op dit moment via de verkoop van producten via het kanaal.

Meer info: Extreme Networks