Extreme Networks rondt overname Brocade af

Extreme Networks heeft de overname van de datacenter-, switching- en routing-activiteiten van Brocade Communications Systems afgerond. Het portfolio van Brocade biedt Extreme een marktleidende datacenter-oplossing die gebruikt wordt door enterprises en serviceproviders.

De oplossing ondersteunt de groeistrategie van het bedrijf om voorop te lopen in de netwerkbranche – van het datacenter tot de (wireless) edge – en versterkt de positie van Extreme als topspeler in de enterprise networking-markt. De overname van Brocade is de derde in een serie overnames van Extreme in het afgelopen jaar, waar ook Zebra Technologies (WLAN) en Avaya (networking) deel van uitmaakten.

“Het is een bijzondere dag voor Extreme, omdat we nu onze positie significant hebben versterkt in een groeiende high-end datacentermarkt met de marktleidende oplossing voor enterprise-klanten”, zegt Ed Meyercord, President en CEO van Extreme Networks. “Met de synergetische overnames is Extreme nu een topspeler in de enterprise-networkingbranche en we verwachten meer dan een miljard aan jaarlijkse inkomsten. Deze aankondiging is niet alleen een mijlpaal in onze groeistrategie, maar zorgt er daarnaast voor dat we wereldwijd meer klanten kunnen helpen met end-to-end software-driven oplossingen die hun initiatieven op het gebied van digitale transformatie ondersteunen.”

Nabil Bukhari, Vice President, Data Center vult aan: “Onze strategische visie is in dit proces goed in lijn gebracht met die van Extreme Networks. Extreme’s commitment om verder te bouwen op de innovatie en het momentum dat er was, waaronder een compleet geüpdatet datacenterportfolio in het afgelopen jaar, verzekert onze nieuwe en bestaande klanten en partners van bedrijfscontinuïteit die hen in staat stelt sneller digitaal te transformeren. Extreme en Brocade kijken er naar uit om nauw samen te werken aan het integratieproces om er zeker van te zijn dat de overgang soepel verloopt. Ons uitmuntende datacenterteam kan niet wachten om deel uit te gaan maken van de Extreme-familie.”

Extreme verwacht meer dan 230 miljoen dollar te genereren uit de overname.

Meer informatie: www.extremenetworks.com