Exact, Eshgro en HPE samen in private cloud-oplossing voor MKB

Businesssoftwaremaker Exact gaat samenwerken met Hewlett Packard Enterprise (HPE) en cloud provider Eshgro, gericht op MKB-bedrijven wereldwijd. De private cloud-oplossing maakt gebruik van het HPE VPC-platform en de Bits Fabric cloud-diensten van Eshgro. Deze combinatie biedt Exact-klanten wereldwijd een flexibele en veilige private cloud-oplossing.

De Exact-applicaties in de private cloud sluiten naadloos aan op het Open Source HPE VPC-platform en de Bits Fabric cloud-oplossingen van Eshgro. Deze combinatie maakt eenvoudige uitbreiding van infrastructuur, computing en storage mogelijk. Door de samenwerking worden MKB-bedrijven ondersteund bij het beheren en beveiligen van de bedrijfssoftware, zodat zij zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. De gezamenlijke cloud-oplossing voldoet tevens aan de hoogste eisen op security-gebied, doordat deze compliant is aan de ISAE 3402 type II-certificering van Stichting Corporate Governance. Eshgro is sinds 2012 in het bezit van deze certificering, die aangeeft dat zij hun interne processen goed op orde hebben waardoor het uitbestedingsrisico voor klanten zo laag mogelijk blijft.

Uit een onderzoek dat Exact heeft gedaan onder circa 400 klanten, blijkt dat de interesse naar private cloud-oplossingen in het Nederlandse MKB stijgt. Van de ondervraagde organisaties staat dertig procent open voor meer verdieping rondom private cloud-oplossingen. Daarnaast ziet tachtig procent van de ondervraagden de private cloud als veilig. Paul Ramakers, Managing Director Business Solutions bij Exact: “Uit het onderzoek blijkt ook dat de bedrijven ondersteuning zoeken bij ‘het naar de cloud gaan’ met hun applicaties. We zijn dan ook zeer verheugd met het partnership. Wij halen met de inzet van de private cloud de IT-complexiteit uit een bedrijf waardoor MKB-bedrijven zowel lokaal als internationaal geen zorgen meer hebben over de continuïteit, beheer en beveiliging van hun applicaties.”

Meer informatie: www.exact.nl