Exact beschikbaar op VMware Managed Virtualisation platform Rackspace

Cloudspecialist Rackspace heeft Exact succesvol gemigreerd naar zijn VMware Managed Virtualisation-platform om de softwarenaker te ondersteunen bij zijn wereldwijde groeiambities van 40 tot 50 procent op jaarbasis. Exact heeft zo 200.000 klanten uit zes landen gemigreerd naar een nieuwe dual datacenter-oplossing.

Exact heeft een IT-afdeling met slechts zeven technisch specialisten. Het bedrijf leunt daarom sterk op de kennis en expertise van Rackspace bij het ondersteunen van zijn snel uitbreidende mkb-klantenbestand. Exact maakt gebruik van diverse technische diensten van Rackspace, waaronder DevOps, onderhoud, testing en nu ook Disaster Recovery (DR). Hierdoor is het bedrijf in staat volledig redundante en schaalbare DR-diensten aan te bieden waardoor de betrouwbaarheid van het bedrijf zelf en zijn klanten enorm is gestegen.

Voor Exact is het hebben van een hoge standaard van dataprotectie een topprioriteit. Een belangrijk manier om dit te kunnen bereiken is het inzetten van DR-diensten die de Recovery Time Objective (RTO) en Recovery Point Objective (RPO) verlagen. Rackspace heeft Exact gemigreerd naar zijn dual datacenter-oplossing zonder dat Exact zijn core-team van technische mensen heeft moeten uitbreiden. Het project is uitgevoerd zonder een seconde ongeplande downtime en zonder vertraging of extra kosten.

Dankzij Rackspace kan Exact nu gebruik maken van een zeer snel, veilig, schaalbaar en fouttolerant IT-platform dat volledig redundant uitgevoerd is op twee locaties. Exact gebruikt dit platform om nog sneller nieuw ontwikkelde software met nieuwe functionaliteit beschikbaar te kunnen stellen aan klanten. Dit levert het bedrijf een aanzienlijk concurrerend voordeel op. Het online platform van Exact is inmiddels beschikbaar in Nederland, de Verenigde Staten, Duitsland, België, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Deze samenwerking staat aan de basis van de ambitieuze plannen die Exact heeft een wereldwijde top 3-speler te worden op het gebied van business software in de cloud voor het midden- en kleinbedrijf.

Meer informatie: www.rackspace.com