Equinix steekt 96 miljoen euro in nieuw Amsterdams datacenter

Datacenter- en interconnectiespecialist Equinix gaat een nieuwe International Business Exchange bouwen in Amsterdam, nabij de bestaande campus op het Science Park. Het nieuwste datacenter, AM4, zal de groeiende vraag naar Platform Equinix in Amsterdam, één van de meest netwerkdichte locaties in de wereld, faciliteren.

Equinix gaat 96 miljoen euro investeren gedurende de eerste ontwikkelingsfase van het AM4-datacenter, met 1.550 racks. Na afronding van de vier uitbreidingsfases zal de locatie een totale investering van 160 miljoen euro vertegenwoordigen, met 4.200 kabinetten op acht verdiepingen met een totaal oppervlak van 11.500 vierkante meter aan bruikbare vloer. Het gebouw en de eerste fase zijn naar verwachting klaar en operationeel tegen Q2 2017. 

Hoge connectiviteit maakt Amsterdam Science Park tot een aantrekkelijke locatie en Europese cloud hotspot. Deze campus verwerkt ongeveer 38 procent van het Nederlandse dataverkeer, en is daarmee de op één na grootste dataroute in Nederland. Tevens bedient Amsterdam een hoge concentratie van bedrijven in e-commerce, reclame, omroep en games, en biedt het een stevige basis voor peering bij het betrouwbaar distribueren van content naar eindgebruikers. Dit is een toenemende trend, nu bedrijven de voordelen van colocation voor ICT-infrastructuur beginnen in te zien en meer prioriteit geven aan interconnectie bij hun ICT-infrastructuur. Equinix geeft klanten toegang tot een robuust ecosysteem voor de cloud, inclusief leidende CSP’s, zoals AWS, Google Cloud Platform, Microsoft Azure, Microsoft Office 365, Oracle, en IBM Softlayer. 

Het meer dan 70 meter hoge AM4 zal naast het AM3-datacenter komen te staan, dat in 2012 haar deuren opende en vorig jaar is uitgebreid. AM3 heeft vele prijzen gewonnen voor de innovatieve en duurzame voordelen die het gebruik van ondergrondse ‘Aquifer Thermal Energy Storage’ biedt, in plaats van mechanische koeling. Hierdoor kan hitte die wordt gegenereerd in onze datacenters gebruikt worden om gebouwen in de buurt te verwarmen. Deze en andere duurzame technologieën van de Equinix datacenters in Amsterdam helpen klanten om grote energiebesparingen en reducties in CO2 uitstoot te realiseren. 

Na de recente acquisitie van TelecityGroup, beheert Equinix nu zeven Amsterdamse datacenters (AM1, AM2, AM3, AM5, AM6, AM7 en AM8) en meer dan 145 datacenters wereldwijd in 40 landen.

Meer informatie: www.equinix.com