EcoRacks eerste Immersed Computing datacenter in Nederland

Asperitas heeft tijdens Data & Cloud Expo bekend gemaakt waar het eerste datacenter in Nederland met Immersed Computing zal komen. EcoRacks in Eindhoven zal van de innovatieve technologie gebruikmaken voor klanten in het high-density cloud segment. In eerste instantie betreft het een omgeving van 300 kW.

Sinds 2014 is er door het cleantech bedrijf uit Haarlem ontwikkeld aan Immersed Computing. De eerste oplossing op basis van deze technologie, de AIC24, is in maart gelanceerd tijdens het internationale Cloud Expo Europe evenement in Londen.

Immersed Computing maakt gebruik van vloeistof en natuurlijke convectie voor het koelen van systemen in datacenters, waardoor het benodigde aantal koelinstallaties sterk teruggedrongen wordt. Het systeem zorgt ervoor dat de IT-apparatuur en -infrastructuur efficiënter werken, in totaal is er een energie footprint reductie van 50 procent mogelijk. Daarnaast kan er binnen een beperkte ruimte een hoge dichtheid aan IT worden gefaciliteerd door de Immersed Computing® technologie.

De Immersed Computing systemen leveren de klanten van EcoRacks duurzaamheid, flexibiliteit en efficiëntie op. Voor een optimale infrastructuur bouwt EcoRacks een nieuwe hal op voor Immersed Computing. Vanaf eind 2017 zal er gebruik worden gemaakt van de nieuwe datahal en de Immersed Computing systemen. Met Immersed Computing is EcoRacks simpel en snel in staat om een zeer optimale infrastructuur te kunnen bieden voor klanten met hoge eisen op het vlak van density en efficiëntie.

Sinds de lancering heeft Asperitas veel aandacht en erkenning ontvangen uit de internationale datacenter- en tech-industrie voor de innovatie. Zo is de innovatie genomineerd geweest voor verschillende awards en competities, van Web Summit tot de Accenture Innovation Awards.

Meer informatie: www.asperitas.com