Eaton’s Intelligent Power Manager integreert met VMware vRealize Operations

Energiemanagementspecialist Eaton heeft versie 1.52 van de Intelligent Power Manager software gelanceerd. Deze kan nu ook worden geïntegreerd met het VMware-platform vRealize Operations. Hierdoor kunnen datacentermanagers en operationele managers de gezondheid, risico’s en efficiëntie van de UPS-systemen, stroomverdelingsapparatuur en -installaties op dezelfde wijze beheren als ze vRealize Operations van VMware gebruiken om hun IT-apparaten te beheren in een softwaregestuurd datacenter.

De nieuwste software-integratie van Eaton’s Intelligent Power Manager met VMware zal zorgen voor een gemeenschappelijke gebruikerservaring binnen VMware’s vRealize Operations om stroomvoorziening en apparatuur, zoals UPS-systemen en stroomverdelingseenheden, te monitoren en te beheren. Hierdoor kunnen eindgebruikers niet alleen tijd en geld besparen, maar eveneens beschikken over een sterke analysetool voor de planning van het stroomverbruik en de verdeling van de werkbelasting. Door vRealize Operations te openen, beschikken managers van datacenters eveneens over voorspellende analysemogelijkheden en slimme waarschuwingen om de nood aan preventief onderhoud in te schatten en/of eventuele reparaties te plannen aan hun apparatuur en randapparatuur voor stroomvoorziening.

Bovendien biedt de Intelligent Power Manager van Eaton eindgebruikers de mogelijkheid om de infrastructuur op een logische wijze uit te schakelen. Deze functionaliteit zorgt ervoor dat klanten tijd en geld kunnen besparen en tegelijk de risico’s kunnen beperken. De volledige IT-omgeving kan op een reguliere wijze worden uitgeschakeld zonder het risico op crashes van een virtuele machine of een hostserver, zelfs in datacenters die gebruik maken van de High Availability-hostservers van VMware.

Met versie 1.52 van de Intelligent Power Manager kunnen klanten PDU’s, die hun IT-infrastructuur ondersteunen, nu veel beter monitoren en managen. Gebruikers kunnen de betrouwbaarheid van PDU-stroken verbeteren door ze via de Intelligent Power Manager software in of uit te schakelen en/of opnieuw op te starten. Bovendien biedt het nieuwste platform meer details voor doelgerichte beheeracties en alarmberichten in het geval van een stroom- of omgevingsprobleem. Klanten hebben meer inzicht in de oorzaak van een alarm zodat ze sneller en nauwkeuriger actie kunnen ondernemen.

Eaton is een Elite-level lid van het VMware Technology Alliance partnerprogramma en de Intelligent Power Manager-software is bovendien gecertificeerd VMware Ready, de hoogste goedkeuring door VMware, toegekend op basis van een grondig validatieproces. Versie 1.52 van de Intelligent Power Manager software is al verkrijgbaar in een basisuitvoering, geschikt voor max. 10 stroomapparaten. Daarnaast bestaan er geavanceerde platforms waarbij aan eindgebruikers extra functies en functionaliteiten worden aangeboden voor optimale bewaking en beheer.

Meer informatie: www.eaton.eu/vmware.