Tech Data neemt DobiMiner op in portfolio

Tech Data heeft de DobiMiner-suite van softwarebedrijf Datadobi aan zijn portfolio toegevoegd. Onderdeel van deze suite is DobiMigrate, een oplossing die partners helpt data van klanten op efficiënte wijze te migreren.

Data spelen binnen nagenoeg ieder bedrijf een belangrijke rol. Niet alleen verzamelen organisaties steeds meer data en halen zij hier steeds meer waarde uit, ook wordt het bewaren van gegevens met het oog op compliancy steeds belangrijker. Zo wordt dataverlies onder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) gezien als een datalek.

ChannelConnect-Tech-Data-Kees-Ruiters
Kees Ruiters

Datamigraties verlopen echter lang niet altijd soepel en zijn vaak complex. “Vaak blijken migraties veel tijdrovender te zijn dan gedacht of blijken data achteraf toch niet volledig te zijn overgezet naar het nieuwe systeem. In het ergste geval heeft dit dataverlies en compliancyproblemen tot gevolg”, aldus Kees Ruiters, Sales director Converged and System Solutions bij Tech Data. “Migraties zijn voor veel klanten dan ook een bron van zorgen. Dit kan zelfs aanleiding zijn de aanschaf van nieuwe opslagsystemen uit te stellen, wat innovatie in de weg staat.”

Met DobiMigrate kunnen partners deze drempel verlagen. Ruiters: “DobiMigrate stelt onze partners in staat een totaaloplossing te bieden en klanten ook op het gebied van datamigratie te ontzorgen. De oplossing stroomlijnt het migratieproces en bewaakt de integriteit van data, zodat partners gegevens van hun klanten efficiënt en veilig kunnen migreren.”

Snellere systeemuitrol
“Als nieuwe opslagsystemen – ongeacht of het om on-premise systemen of cloudopslag gaat – in gebruik worden genomen, speelt migratie nagenoeg altijd een cruciale rol. Datamigratie is traditioneel een tijdrovende, complexe en riskante taak. Het merendeel van de partners voert daarom geen migraties uit”, stelt Ian Leysen, CEO en medeoprichter van Datadobi. “Tech Data stelt partners nu in staat klanten ook bij migraties te ondersteunen. Met DobiMigrate kunnen nieuwe systemen snel worden uitgerold en profiteren klanten sneller van de verbeterde total cost of ownership die nieuwe opslagsystemen bieden.”

Meer informatie: www.techdata.nl