Tech Data Azlan distribueert data management oplossingen Informatica

Azlan, Tech Data’s value-added divisie met sterke focus op Enterprise IT-oplossingen, heeft een strategisch partnership gesloten met Informatica, een toonaangevende speler in Enterprise Cloud Data Management en versneller van data-gedreven digitale transformatie.

De nieuwe distributie-overeenkomst voor Nederland, België en Luxemburg helpt klanten te transformeren naar een datacentrische organisatie middels Big Data-, Cloud Data-, of Data Security-projecten.

Bedrijven zoeken momenteel intensief naar oplossingen voor het koppelen en opruimen van verschillende informatiebronnen om nieuwe, waardevolle kennis te verkrijgen en zodoende de juiste zakelijke beslissingen te nemen, en ten tweede, om data-gedreven processen te automatiseren. Organisaties hebben behoefte aan geïntegreerde oplossingen voor datamanagement oplossingen om de toegevoegde waarde door persoonlijke benadering van de klant te bereiken en tegelijkertijd te voldoen aan de hoge eisen van de beveiliging van persoonsgegevens. Data security speelt een bijzondere rol voor Informatica – Informatica biedt bedrijven een oplossing die gevoelige gegevens inzichtelijk maakt door gedegen analyse en risico evaluatie en toepassingen voor remedie.

“Met Informatica als toonaangevende aanbieder van Enterprise Cloud Data Management oplossingen omgeving, breiden wij ons Analytics portfolio en propositie aan onze zakelijke partners verder uit. De beoogde partners voor de Informatica-oplossingen zijn naast de systeem integrators en consultancybedrijven juist ook de Value Added Resellers die data-integratie en veiligheid op het gebied van big data aanbieden en hun oplossingsportefeuille wil uitbreiden”, aldus Marc van Ierland, Director Tech Data Azlan Nederland.

Rodney Foreman, Senior Vice President Partner Ecosystem bij Informatica vult aan: “Samenwerken met Tech Data Azlan biedt Informatica de kans om ons bereik uit te breiden in de markt met de toppartners in de regio. Door gebruik te maken van ons nieuwe Channel Program kunnen zij onze toonaangevende cloud datamanagement en data-beveiligingsoplossingen aanbieden en de omzet en winst van Tech Data Azlan en haar partners te kunnen verhogen”.

“Omdat het volume en de verscheidenheid van gegevens nog steeds in een ongekend tempo stijgen, kloppen organisaties bij ons aan voor hulp om gefragmenteerde datasilo’s te combineren en de storende kracht en de waarde van hun informatie activa te maximaliseren”, zegt Vincent Harmsen, VP Northwest EMEA, Informatica. “We zijn verheugd om samen te werken met Tech Data in de Benelux, een gevestigde wereldwijde technologie-waarde partner, en de gespecialiseerde zakenpartners te identificeren en te ondersteunen, die een diepgaande specialisatie hebben in Cloud Data Management, Analytics en Big Data. Aangezien data de basis vormt voor digitale transformatie, zal het Informatica- en Tech Data-partnerschip organisaties helpen om door middel van onze toonaangevende data-driven oplossingen hun digitale agenda te versnellen.”

Meer informatie: www.informatica.com/nl of www.techdata.nl