Siewert & Kau exclusief distributeur van nieuw gaming-brand RIOTORO

Siewert & Kau, specialist in IT-distributie en logistieke dienstverlening, heeft zijn gaming-portfolio verder uitgebouwd middels een exclusief contract met de ambitieuze startup RIOTORO uit Silicon Valley. De hoogwaardige behuizingen, voedingen, lucht- en waterkoelingen, toetsenborden en muizen van het in 2014 gestarte bedrijf zijn vanaf nu rechtstreeks via Siewert & Kau verkrijgbaar, dat de exclusieve rechten in zeven EU-landen heeft verworven en voor RIOTORO en een belangrijke partner voor succesvolle positionering van het merk op de Europese markt moet worden.

Volgens de marktonderzoeksbureau GfK is de vraag naar gaming-hardware in het eerste halfjaar van 2017 verder gestegen. Gaming-accessoires, zoals toetsenborden of muizen, laten bijvoorbeeld een flinke omzetplus zien ten opzichte van vorig voorjaar. Deze groeitendens is al langere tijd zichtbaar bij Siewert & Kau, reden waarom de distributeur zijn gaming-aanbod steeds verder uitbouwt. Om retailers een compleet assortiment aan kwalitatieve gaming-producten te bieden is de overeenkomst met RIOTORO getekend voor Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Nederland, België, Polen en Italië.

“RIOTORO is een ambitieus merk in de gaming-industrie”, zegt Olivier Baak, product manager bij Siewert & Kau Benelux. “De oprichters zijn absolute kenners van de branche en beschikken over de beste markt- en product-knowhow. Bovendien hebben ze een uitstekend netwerk, vooral op de Chinese markt. Wij willen deze jonge startup gericht helpen om ook in Europa verder te groeien. Naast de gebruikelijke distributie-activiteiten bieden wij een duurzame full-service ondersteuning in de vorm van retourenafhandeling en voorraadbeheer. Daar hebben wij alles in huis en wij verheugen ons erop het merk tot een gevestigde naam in de markt te maken.”

Ook RIOTORO ziet in Siewert & Kau een belangrijke strategische partner voor toekomstige groei en een succesvolle doorverkoop binnen Europa. “De pc-gaming-markt heeft nog een enorm groeipotentieel en deze trend zal zich verder doorzetten”, zo is de vaste overtuiging van Jake Hand, European Director van RIOTORO. “Populaire thema’s zoals eSports, met indrukwekkende toeschouwersaantallen tot zo’n 385 miljoen, zullen tot 2020 significant bijdragen aan een constante omzetstijging. Daarom willen wij bij RIOTORO de volgende stap zetten, en zo snel mogelijk de Europese markt ontsluiten. Dankzij de knowhow bij Siewert & Kau en hun goede relaties binnen de branche, hebben wij er volledig vertrouwen in zij ons zullen helpen om deze doorbraak te verwezenlijken.”

Meer informatie: www.siewert-kau.com/benelux