Sellair introduceert ITengage in Nederland: Dé tool voor hogere online conversie

ITengage is een nieuwe service van Sellair BV voor het optimaliseren van online productinformatie, het verbreden van het bereik en het verhogen van online conversie.

Het content syndication-programma TD Media is vijf jaar geleden gestart in de Benelux door ITengage in combinatie met Tech Data. Inmiddels wereldwijd uitgerold en in de VS sterk uitgebreid met onder andere e-commercefunctionaliteiten onder de naam TDEngage. Met meer dan 2.500 resellers in Noord-Amerika is TDEngage daar het grootste content syndication-platform. ITengage en Sellair brengen deze sterk uitgebreide versie nu ook naar Nederland en breiden deze uit met een onafhankelijk eindgebruikersplatform, ICTinfo.nl (lancering rond maart 2016). Bedenker van het platform is Walter van den Bosch die met Sellair een exclusieve samenwerking is aangegaan om de ruim zesduizend ICT-resellers in Nederland hiervoor te benaderen. Van den Bosch: “Deze tool is in principe kosteloos voor de reseller en in een half uur te implementeren. Het oogt professioneel en zorgt ook voor leadgeneratie.”

en resellers:
• dynamisch contentmanagement van alle productinformatie,
• consistentie en uniformiteit van informatie,
• een e-commercetool voor het plaatsen van bestellingen,
• uniforme webshopfunctionaliteit voor alle resellers,
• Facebook-integratie, en een Allround marketing- en communicatieplatform.

Dynamisch contentmanagement
Het up-to-date houden van een website met de meest recente content is voor resellers een grote uitdaging. Met diverse productlijnen en frequente updates en toevoegingen is dat een bijna onmogelijke opgave. Het ITengage-concept implementeert automatisch product-, merk- en marketinginformatie van geselecteerde fabrikanten op de website van de resellers.

Consistentie en uniformiteit van informatie
Door het toevoegen van microsites en bannering kunnen vendoren exact de gewenste boodschap in het kanaal laten landen. Promoties, informatie, trainingen, u bepaalt zelf wat u wilt communiceren.

E-commerce
Voor een bescheiden bedrag kan de reseller een winkelmandje toevoegen aan zijn website. Hij kan zelf zijn prijzen vaststellen, waarna de financiële en logistieke afhandeling in een handomdraai kan worden ingeregeld.

Webshop
Voor resellers die een complete oplossing zoeken, is er de webshopmodule. Daarmee kan de e-commerceoplossing volledig aangepast worden aan de eigen huisstijl, met eigen menuitems, links, domeinen en SEO-functionaliteiten.

Facebook
De reseller kan op zijn Facebook-bedrijfspagina de modules eenvoudig koppelen zonder dat deze opnieuw opgezet moeten worden.

Allround marketing- en communicatieplatform
ITengage vormt het sluitstuk voor het 360-graden marketing- en communicatieplatform dat Sellair kan bieden. Samen met onze vakbladen ChannelConnect, Datacenter Dossier, Distributeurs Dossier, Security Dossier, VoIP en UC&C Dossier en de online platforms ISPToday en Xperwise bereiken we ruim 12.000 contacten in het kanaal en de DMU binnen de enterprise en grotere MKB-bedrijven.