Samenwerking Comgate en Capestone voor eSIM en zakelijke routers van Cradlepoint

Leverancier van IoT connectiviteit Comgate voegt deze maand zijn eSIM toe aan de 4G routers van het merk Cradlepoint, geleverd door distributeur en zusteronderneming Capestone.

De Cradlepoint routers zijn eSIM gecertificeerd, wat betekent dat ze compatibel zijn met een profielswitch over-the-air. Hierdoor hoeven klanten nooit meer een simkaart te wisselen. De combinatie Cradlepoint met een eSIM van Comgate is hierdoor toekomstbestendig. De eSIM gecertificeerde routers van Cradlepoint dragen bij aan de gezamenlijke ambitie van Capestone en Comgate om hardware te combineren met connectiviteit en als één product in de markt te zetten. Om alle mogelijkheden van de Comgate eSIM te etaleren, wordt er vandaag een speciale “Free Trial” actie gelanceerd.

In opdracht van Comgate zijn verschillende routers van Cradlepoint succesvol eSIM gevalideerd door KORE Wireless. De eSIMs in de geteste 4G routers lieten een succesvolle over-the-air-profiel-switch zien. Klanten hoeven hierdoor geen ingewikkelde logistieke operaties meer uit te voeren als er een profiel van een andere aanbieder gebruikt zou moeten worden. Een profielswitch die op afstand kan worden uitgevoerd is dan voldoende. De simkaarten zijn bovendien volledig netwerkonafhankelijk en kiezen het best beschikbare netwerk.
Comgate wordt hierdoor een onafhankelijk bemiddelaar en hosting partij van profielen van alle Europese operators.

esimOm klanten kennis te laten maken met alle voordelen van de eSIM kunnen zij de komende maanden profiteren van een “Free Trial”.
De Free Trial actie is in combinatie met de gevalideerde Cradlepoint routers. Deze zakelijke routers zijn ontwikkeld voor IoT toepassingen, maar ook inzetbaar als office router.

In de actieperiode kunnen klanten van Comgate en Capestone bij de aankoop van een Cradlepoint router kosteloos gebruik maken van een databundel van 1 GB per maand. Na 3 maanden loopt de proefperiode af en kan Comgate op basis van het gemonitorde verbruik, vrijblijvend een data-abonnement op maat adviseren. De data-abonnementen zijn schaalbaar en altijd in combinatie met persoonlijke service.

Persoonlijke service

“Deze actie geeft duidelijk onze ambitie weer om te groeien in het aanbieden van hardware in combinatie met connectiviteit. Capestone en Comgate zijn dan ook zeer complementair aan elkaar. Onze partners zien dit ook. Steeds meer apparaten ondersteunen eSIM technologie, maar het is nog steeds niet zo vanzelfsprekend. We zijn dan ook verheugd om te zien dat de Cradlepoint routers de eSIM van Comgate ondersteunen. Cradlepoint is voor ons een zeer belangrijke partner waarmee we veel projecten en aanbestedingen winnen”, aldus Barbara Mulder, Marketing Director Capestone.

Meer informatie: www.capestone.nl