Private equity fonds Permira neemt meerderheidsbelang in Exclusive Group

Exclusive Group, de value-added services en technologies (VAST) groep, heeft bekend gemaakt dat het een aanzienlijke financiële injectie heeft gekregen van het wereldwijd actieve private equity bedrijf Permira, dat een meerderheidsbelang heeft verworven.

De transactie betekent een aanzienlijke financiële versterking om de volgende fase in de ontwikkeling en hyper-groei van Exclusive Group te realiseren, waarbij het bestaande management team onder leiding van CEO Olivier Breittmayer gefocussed kan blijven op de verbreding ven het service-aanbod, het vendor-portfolio, marktaanwezigheid en wereldwijde footprint.

“Deze investering ondersteunt en faciliteert onze plannen om dé wereldwijde gespecialiseerde VAD voor cybersecurity en cloud migratie te worden, ons aanbod in diensten met toegevoegde waarde uit te breiden en ons wereldwijde bereik uit te bouwen,” zegt Breittmayer. “We zijn blij om Permira en haar vermaarde technologie-team aan boord te verwelkomen; hun expertise en middelen zijn onmisbaar voor het volgende hoofdstuk in het Exclusive verhaal. Dit partnership
bouwt voort op de unieke businesscultuur en het platform dat onze mensen de afgelopen tien jaar hebben ontwikkeld en die de sleutel is voor ons aanhoudende succes.”

Exclusive Group heeft de afgelopen jaren niet eerder vertoond succes geboekt door te focussen op twee kern marktgebieden met enorm groeipotentieel: cybersecurity en cloud. De resulterende sterke organische groei in combinatie met enkele strategische overnames zorgde elke twee jaar voor een verdubbeling van de omzet, met als hoogtepunt een omzet van 1,75 miljard euro in 2017, een groei van 38 procent in vergelijking met 2016.

Michail Zekkos, Partner in het technologieteam bij Permira: “Exclusive’s imponerende groeicijfers tot nu toe onderstrepen het succes bij het tegemoet komen aan de tekorten aan specialisten op het gebied van security, hybride IT en digitalisering van de IT industrie zelf. We geloven dat services daarvoor de remedie bij uitstek zijn en dat de rol van gespecialiseerde distributeur die Exclusive speelt in het kanaal alleen maar belangrijker wordt. We kijken ernaar uit om met het team samen te werken bij het ondersteunen van de verdere organische groei en het doen van strategische overnames in de komende jaren.”

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden en wordt naar verwachting binnen enkele maanden afgerond.

Meer informatie: www.exclusive-group.com