Overname Ingram Micro door HNA vertraagd

Volgens een bericht op ISPToday.nl is het Chinese bedrijf HNA door de Chinese autoriteiten gevraagd meer informatie aan een toezichthouder te vertrekken over een voorgenomen transactie. Het gaat om Tianjin Tianhai, een zelfstandige dochteronderneming van HNA. De beurs van Shanghai heeft het bedrijf gesommeerd uitleg te geven over enkele details van de aankoop van Ingram Micro, die eerdaags door de aandeelhouders zou moeten worden goedgekeurd.

Tot zover de bronnen duidelijk zijn lijkt het er op dat de beursinstanties meer willen weten over de voorwaarden van de deal, die voorzien is van een prijskaartje van 6 miljard dollar. Weet daarbij dat dit jaar al de nodige deals deals last minute zijn afgeketst omdat de beoogde Chinese koper de vraagprijs toch niet kon ophoesten (in geld uitgedrukt circa 1 op de 7 deals!). Dat de zorgen zich concentreren op de centen blijkt ook uit de vragen over de exit. In de deal is namelijk overeengekomen dat Ingram Micro 400 miljoen dollar krijgt als de deal niet doorgaat. Daarnaast zijn er vraagtekens gezet bij de staat van Ingram Micro zelf, dat over Q4 20 procent minder sales moest rapporteren.

Zoals de vlag er nu bij hangt is dit nog geen gelopen race. Door het vooralsnog uitblijven van de antwoorden aan de beurs is de beslissende aandeelhouders vergadering namelijk al uitgesteld.

Bron: ISPToday.nl