Overname Computerlinks door Arrow Electronics rond

De enige tijd geleden aangekondigde overname van de Duitse distributeur Computerlinks door haar Amerikaanse branchegenoot Arrow Electronics heeft officieel het groene licht gekregen van aandeelhouders en autoriteiten.

“Deze acquisitie ondersteunt onze strategie om een leidende rol te spelen in de datacentermarkt van de toekomst en versterkt onze positie in dit snelgroeiende marktsegment,” zei Michael J. Long, voorzitter, president en CEO van Arrow.

Computerlinks, dat haar hoofdkantoor heeft in München, heeft vestigingen in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en Azië. De distri verwacht dit jaar een omzet van rond 700 miljoen euro te behalen en de winst per aandeel Arrow in het eerste jaar na overname met 20 tot 24 dollarcent te verhogen. Arrow betaalde rond 230 miljoen euro voor de aandelenportefeuille van Computerlinks.

Distributeur Arrow Electronics levert wereldwijd producten, diensten en oplossingen aan industriële en zakelijke afnemers van elektronica-componenten en enterprise computing oplossingen. Arrow is toeleveringspartner voor ruim 100.000 OEM’s, contractproducenten en zakelijke klanten via een netwerk van ruim 470 vestigingen in 55 landen.

Versterking storage portfolio met Qantum
Nog een belangrijke aankondiging is de EMEA-distributieovereenkomst die Arrow Electronics heeft gesloten met storage-specialist Quantum, die de sterke positie van distributeur in de EMEA-regio wil benutten ter ondersteuning van haar groeistrategie om data protection en big data management oplossingen, inclusief cloud- en virtualisatieproducten, breder in de markt te zetten. Quantum wil de expertise en kwaliteiten van Arrow vooral inzetten om bestaande VAR-partners nog meer in de diepte te ondersteunen en nieuwe VAR’s in nieuwe markten de juiste instap-ondersteuning te bieden.

“Quantum is een wereldspeler op het gebied van storage-oplossingen, en daarmee een heel belangrijke strategische toevoeging aan ons portfolio,” zegt Bart van Rheenen, Regional Director Benelux bij Arrow ECS. “We staan klaar om Quantum resellers te ondersteunen in hun groeiplannen, dankzij onze pan-Europese dekking, diepgaande expertise op het gebied van datacenters en best-in-class value-added diensten, waaronder gebruikerstrainingen, bijvoorbeeld op het gebied van enterprise oplossingen zoals geavanceerde Big Data management oplossingen die we aan onze resellers leveren.”

Arrow gaat de volledige lijn Quantum producten voeren, inclusief disk- en tape-gebaseerde data protectie, end-to-end content management voor Big Data, object storage, native backup voor gevirtualiseerde omgevingen en cloud-gebaseerde backup en disaster recovery diensten.