“Ophef over overname Ictivity door Ingram onterecht”

Het is onterecht dat resellers bezorgd zijn over de overname van ict-dienstverlener Ictivity door distributeur Ingram Micro. Dat melden de directeuren Eric Segers (Ingram Micro) en Wilbert van Beek (Icitivty), aldus een bericht in Computable.

“Ictivity doet vrijwel geen inkoop van hardware en software en is daarmee geen typische Ingram-klant. Het kanaal krijgt er dus geen concurrent bij met Ingram Micro,” zo luidt de verklaring.

Begin februari werd bekend dat distributeur Ingram Micro ict-dienstverlener Ictivity overneemt. Het nieuws leidt tot de nodige ophef in het partnerkanaal. Veel resellers waren verrast en vreesden dat hun distributeur ineens een directe concurrent was geworden.

“Ictivity is een ict-dienstverlener die geen hardware verkoopt en minder dan 5 procent software. Ze werken al samen met grote resellers en die reageren positief. Hetzelfde geldt voor diensten die Ictivity levert. Als ze bepaalde kennis missen, kopen ze dit in in het kanaal. Ze gaan niets anders doen dan ze deden en blijven werken met het kanaal. Ik garandeer dat de boeken van Ingram en Ictivity strikt gescheiden blijven. Mijn salesmensen worden niet afgerekend op omzet voor Ictivity” bezweert Segers.

Van Beek: “Ictivity werkt al lange tijd nauw samen met resellers als Bechtle, ARP en Aces Direct. Zij hebben de overname positief ontvangen. Ictivity zal nooit een typische Ingram-klant worden, doordat inkoop nog geen 5 procent van onze omzet is. Daar zit ons verdienmodel ook niet. We zijn geen reseller, maar een managed service provider en ict-consultant. Er zijn heel veel resellers die dichter op Ingram zitten dan Ictivity. Niemand krijgt er een concurrent bij.”

Bron: Computable