Lagere omzet en winst voor Arrow

Distributeur Arrow Electronics noteerde voor het afgelopen kwartaal een omzet van 4,96 miljard dollar, een lichte daling van 4 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De brutowinst kelderde met bijna 22 procent tot 163,8 miljoen dollar, waardoor er netto 10.6 miljoen dollar onder de streep overbleef.

Aan de kostenkant wist Arrow 2,3 procent te besparen waardoor deze uitkwamen op 456,5 miljoen dollar. De distributeur verwacht over het hele jaar een besparing van 30 miljoen dollar te kunnen bereiken, 20 miljoen minder dan de oorspronkelijk geplande 50 miljoen dollar.

De omzet uit componentenverkoop daalde met 8 procent tot 3,37 miljard dollar, de winst kwam uit op 155 miljoen dollar tegenover 194 miljoen dollar een jaar eerder. De Electronics Computing Solutions-tak – Arrow ECS – wist een omzetgroei van 3 procent te realiseren en boekte een kwartaalomzet van 1,59 miljard dollar en ook de brutowinst steeg met 3 procent tot ruim 55 miljoen dollar.

CEO Michael Long zei in een conference call met analisten, dat de omzet in de Europese kernmarkt in lijn was met het seizoenspatroon, ondanks de aanhoudende zwakke markt in de diverse landen. Voor het lopende vierde kwartaal houdt Arrow het op een omzetforecast tussen 5,1 en 5,5 miljard dollar, nagenoeg hetzelfde resultaat als de distri vorig jaar in dezelfde periode wist te boeken.