Kees van Kempen: Een carrière van ruim 30 jaar in IT-distributie

Kees van Kempen, Director Advanced Solutions Benelux bij Ingram Micro

Industrieveteraan Kees van Kempen zwaait af als Director Advanced Solutions Benelux bij Ingram Micro. Hij heeft zijn opvolger Sven Groot ingewijd en vertrekt met een gerust hart om andere dingen te doen. De dagelijkse files tussen Utrecht of Brussel vanuit zijn woonplaats Eindhoven zal hij in elk geval niet missen.

In de bijna veertig jaar dat ik in de IT-industrie heb gewerkt was er eigenlijk maar één constante: verandering. In de reis van toen naar nu blijf ik me constant verbazen over de snelheid waarmee alles verandert, nu nog sneller dan toen”, vertelt Van Kempen. “In mijn eerste baantje in de buitendienst kreeg ik van mijn baas een semafoon mee en een zak kwartjes om vanuit een telefooncel dan enkele keren per dag contact te houden met de zaak. Toen kwam de eerste ATF-telefoon van Siemens op de markt. Van die grote lompe bakken, maar je kon er mee telefoneren en dat was een hele vooruitgang. Jij zult dat nog wel herkennen uit jouw eigen begintijd maar als ik het aan jongere collega’s vertel, begrijpen ze echt niet waar ik het over heb. De technologische revolutie die we hebben meegemaakt, is gewoon ontzettend interessant geweest en dat blijft ook boeien. Ook als je stopt met werken of het zoals ik rustiger aan gaat doen.”

Over technologie, mensen en carrière

Van Kempen: “Ter voorbereiding op dit gesprek heb ik behalve over de digitale revolutie ook nagedacht over met watvoor mensen en teams je in de loop van de jaren hebt gewerkt. Het geeft me zeker voldoening als ik me realiseer hoeveel mensen ik gecoacht en opgeleid heb en die nu hele leuke en interessante functies hebben in onze industrie. Met de meesten heb ik ook nog steeds contact, zij het niet zo frequent als vroeger. Maar als we elkaar zien of spreken merk je dat de wederzijdse waardering er nog steeds is.”

‘Ik hou er niet van praten over stoppen met werken’

“Mijn vakgebied is technologische sales. Ik ben ook in die richting opgeleid en terugkijkend is het leuk om vast te stellen dat je mee aan het begin hebt gestaan van de ontwikkeling van wat later grote bedrijven zijn geworden. Bijvoorbeeld Tulip Computers, waar mijn toenmalige werkgever Acal toen een belangrijke toeleverancier van halfgeleiders en andere componenten was. Dat ging echt om heel forse orders. Een leuke anekdote is dat we toen processoren leverden die compatibel waren met de Intel 80286 en 80386 maar dan goedkoper. We waren getest en goedgekeurd en de (miljoenen)order zou vallen in de laatste week voordat we met vakantie zouden gaan. Maar de order slipte. We vlogen zaterdag naar ons vakantieadres maar de eerste week heb ik continu met de leverancier en de klant aan de telefoon gehangen tot het verlossende woord eruit kwam. Die deal heeft me niet mijn huwelijk gekost, maar onze vakantie was flink verpest.”
“Na de splitsing van Acal – waar ik achtereenvolgens Managing Director Nederland was en Director of Sales Northern Europe – in Componenten en IT werd de IT-divisie overgenomen door Avnet TS, waar ik ruim 2 jaar als VP EMEA heb gewerkt. Daarna ben ik samen met mijn Duitse partner Computerlinks gestart dat – mede door de uitstekende samenwerking met ChannelConnect – in korte tijd goed op de kaart werd gezet. Na drie vier jaar werd het bedrijf gekocht door Arrow ECS. Als regional director Benelux voor networking en security heb ik anderhalf jaar de integratie begeleid. Als (voorlopig?) laatste werkgever kwam toen Ingram voorbij, waar ik de supervisie kreeg over de Advanced Business Solutions-tak en samen met mijn opvolger Sven Groot de integratie van Dupaco binnen Ingram in goede banen heb geleid. Uit het feit dat we dit jaar Distributie Partner of The Year van zowel HPE als Cisco zijn geworden mag je wel afleiden dat we inmiddels aardig weten hoe de hazen lopen in value added distributieland”, zegt Van Kempen met een brede grijns.

Over motivatie

“Iedereen heeft in mijn optiek recht op een paar baaldagen per jaar, maar als langere tijd met tegenzin naar je werk gaat, kijk dan om je heen en ga wat anders zoeken”, meent Van Kempen. “Als je niet meer gemotiveerd bent doe je niet alleen je werkgever tekort maar ook jezelf omdat je dan verzuurt. De meeste mensen om me heen werken minimaal 40 uur per week en daar komt woon-werkverkeer bovenop. Dat houd je alleen vol als je met plezier naar je werk gaat.”

Over leven na Ingram Micro

“Natuurlijk vragen mensen me de laatste tijd wat ik na mijn vertrek ga doen. Ik ben 62, dus AOW zit er nog niet in”, lacht Van Kempen. “Ik hou er niet van praten over stoppen met werken en ook mijn vrouw houdt de komende jaren haar eigen baan nog aan. Thuiszitten is niet bepaald ons ding. Verder zie ik wel wat er op me af komt. Ik neem in elk geval een sabbatical waarin we gaan toegeven aan één van onze grote passies: verre reizen. Zo kan ik ook meer tijd besteden aan mijn vrouw. Ik heb altijd banen gehad waarbij reizen gewoon ‘part of the job’ waren. Een tic van me is dat ik alle grote zakelijke reizen heb bijgehouden: zo ben ik 74 keer naar Amerika geweest en in Japan en Taiwan geweest. Dat waren meestal trips van één of twee weken dus dat legde soms wel wat druk op de thuissituatie. Het is goed dat ik dat nu kan ‘compenseren’ door samen op pad te gaan. We hebben in 2018 al een reis naar Costa Rica en Panama in de planning.”

‘In mijn eerste baan kreeg ik een semafoon en een zak kwartjes’

“Maar ik heb nog diverse andere hobby’s, zoals culinair bezig zijn in de keuken en genieten van de mooie wijnen uit mijn collectie. En techniek kruipt ook in mijn vrije tijd waar hij niet kan gaan. Ik kan uren zoet zijn met het repareren van ‘vintage’ audioapparatuur zoals reel-to-reel recorders, DAT-recorders en versterkers. Vervelen zal ik me dus zeker niet en hoewel ik mijn werk altijd met enorm veel plezier en inzet heb gedaan, kijk ik er zeker naar uit om voortaan samen met mijn vrouw zelf te kunnen bepalen hoe onze agenda eruit ziet. Niet omdat het moet, maar omdat het kan”, zo besluit Van Kempen met een brede lach.

Kees van Kempen

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 8-2017]

Lees het artikel hier in PDF