JASK en Exclusive Group samen in uitrol AI-powered ASOC-platform

Exclusive Group, distributeur van value-added services en technologies, is door JASK, leverancier van het eerste Autonomous Security Operations Center (ASOC), aangesteld om de marktpenetratie van hun disruptieve en innovatieve technologieën wereldwijd te versnellen.

Exclusive Group zal de distributie van het ASOC-platform van JASK verzorgen, te beginnen met de Benelux, de Scandinavische landen en de VS, waarna meerdere landen zullen volgen. Het JASK ASOC-platform is een op Artificial Intelligence (AI) en machine learning gebaseerde, next generation Security Information Event Management (SIEM) voor security personeel. Het platform automatiseert de verzameling, normalisatie, correlatie en analyse van waarschuwingen, zodat security operations centers (SOC) analisten zich kunnen richten op de bedreigingen met de hoogste prioriteit via JASK Insights, om onderzoeken te stroomlijnen en sneller, real-time te reageren. Het platform is cloud gebaseerd, open en schaalbaar waardoor klanten kunnen bouwen op hun huidige investeringen.

Jessica Couto, Vice President Worldwide Channel bij JASK: “JASK stelt SOC-analisten over ter wereld in staat hun efficiëntie te maximaliseren door zich te concentreren op data inzichten met een onmiddellijke en zeer waardevolle context. We gaan met Exclusive Group werken aan een snelle uitbreiding van onze next generation SOC-technologie via hun sterke resellerkanaal naar bedrijven over de hele wereld.

“Het gebruik van AI bij de automatisering van data in de SOC biedt de nodige verlichting aan overbelaste SOC-analisten en helpt organisaties sneller te reageren op bedreigingen”, aldus Andy Travers, Senior Vice President Sales en Marketing van Exclusive Group. “Het JASK-platform biedt een revolutie in security bedrijfsprocessen en brengt interessante nieuwe mogelijkheden voor ons portfolio en nieuwe omzet opportuniteiten voor onze partners.”

Het JASK ASOC-platform automatiseert het onderzoeken van alerts, iets wat de SOC-analist zelf moest doen. Security bedrijfsprocessen zijn ontworpen rond verouderde technologie en niet door diegenen die verantwoordelijk zijn voor het beschermen van organisaties tegen bedreigingen. Als gevolg hiervan besteden analisten ongeveer 80 procent van hun tijd aan het beheren van gemiddeld 1700 alerts per dag. Door technologieconsolidatie, verbeterde AI en Machine Learning laat JASK technologische beperkingen verdwijnen. Hierdoor zorgen ze ervoor dat analisten zich bezig kunnen houden met bedreigingen met verbeterde zichtbaarheid en het vertrouwen dat ze zich richten op alerts met de hoogste prioriteit.

Het JASK platform verbetert de contextuele zichtbaarheid, legt blinde vlekken bloot en initieert snellere responstijden. Daarnaast identificeert, monitort en beschermt het kritieke bedrijfseigendommen en -gegevens tussen bestaande en specifieke oplossingen.

Meer informatie: www.exclusive-networks.nl