Ingram Micro Nederlandse launching partner cybersecurity innovator I.X

I.X Security, een nieuwe aanbieder van netwerkonafhankelijke cybersecurity oplossingen, heeft een distributiepartnership gesloten met Ingram Micro voor de Nederlandse markt. I.X Cybersecurity biedt een oplossing om personen en bedrijven te beschermen tegen de agressief toenemende hacks door professionals.

In het eerder dit jaar verschenen rapport “Cybersecuritybeeld Nederland 2017”, in opdracht van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, wordt geconcludeerd dat de digitale weerbaarheid van individuen en organisaties achterblijft bij de groei van de dreiging. “Het achterblijven van digitale beveiliging heeft ook te maken met het gebrek aan eenvoud. Wij bieden een innovatieve en sterk geavanceerde manier van communicatie beveiliging die kinderlijk eenvoudig is te installeren op praktisch alle smartphones in combinatie met ieder netwerk.”, aldus Mark Moons, Business Development Director bij I.X.

Volgens onderzoek door Verizon gebruiken hackers in 81 procent van alle gevallen zwakke of gestolen paswoorden om in te breken. Het unieke 3-wegs authenticatie systeem van I.X zorgt ervoor dat een wachtwoord niet langer nodig is dankzij een constante verificatie van account, mobile device en I.X Smart Key. De Smart Keys van I.X bevatten tevens een hardware-beveiligde encryptiecode die niet uitgelezen of overschreven kunnen worden.

I.X R2

– De I.X R2 is een Wireless Privacy Key van creditcard formaat die de gebruikersidentiteit waarborgt via een CC EAL5+ -gecertificeerd beveiligd element. Gebruikers van de I.X R2 Smart Key communiceren rechtstreeks en versleuteld met elkaar, zonder tussenkomst van een server, waardoor de kans op hacks en onderscheppingen nihil is. De I.X R2 Smart Key staat via een beveiligde draadloze verbinding in contact met de Android of iOS smartphone van de gebruiker. Wanneer de gebruiker de smartphone kwijt raakt wordt de draadloze verbinding verbroken en gaat de data op de smartphone automatisch op slot, nog voordat de gebruiker door heeft dat de smartphone weg is.

– De I.X R7 Smart Key is speciaal ontworpen om zo veilig mogelijk onderling te bellen. Alle risico’s op het uitlekken van gesprekken zijn weg genomen in de ontwerpfase van het device en software architectuur. De uit 3D-crystal glas gevormde I.X R7 heeft geen display, geen SD Card slot of USB port zodat er geen data de R7 kan verlaten. De I.X R7 verbindt met andere I.X R7 smart keys via een gepatenteerde multi-pair technologie die zelfs telefoonnummers overbodig maakt. Bovendien wisselen de I.X R7 smart keys zelf, per gesprek, de encryptiesleutel uit waarlangs de communicatie gaat plaats vinden. Deze encryptiesleutel wordt vernietigd na ieder gesprek.

I.X en Ingram Micro gaan onder andere samenwerken met Motorola om kant en klare cybersecurity oplossingen te bieden aan klanten, omdat zij zich herkennen in de toenemende dreiging. “De digitalisering van onze maatschappij heeft naast vele voordelen ook steeds toenemende uitdagingen. Smartphone fabrikanten, en andere partijen in de ICT, dienen allen gezamenlijk deze ontwikkeling zeer serieus te nemen en innovaties en oplossingen te bieden om gebruikers te helpen om zich eenvoudig en vakkundig daartegen te wapenen.” aldus Ruben Weenink, Directeur bij Motorola Benelux.

“Een mooie aanvulling op ons assortiment,” zegt Joram Sluijter, Business Unit Manager, Ingram Micro B.V. “Met de oplossing die I.X introduceert raken ze de kern van een groot probleem die gebruikers met gevoelige data ervaren. Waar MDM oplossingen stoppen gaat I.X net die stap verder om al je mobiele communicatie, zowel voice als data, volledig veilig te delen. Een hot item momenteel en een niche die I.X perfect invult. Ingram Micro is verheugd dat ook I.X het vertrouwen in ons heeft uitgesproken en voor Ingram Micro heeft gekozen als haar distributiepartner. Ingram Micro ziet I.X als een perfecte aanvulling op het ruime assortiment van security oplossingen die wij al aanbieden.”

Meer informatie: www.ingrammicro.nl of www.ix-security.com