Copaco breidt Point of Sale portfolio uit met Ergo

Distributeur Copaco en Ergo, leverancier van op customer contact gerichte audio- en visuele oplossingen voor toepassing in onder andere de Point of Sale omgeving, zijn een distributieovereekomst aangegaan. Hiermee is Copaco nog beter in staat om specifieke klantwensen in deze markt in te vullen.

Ergo biedt een breed scala aan oplossingen ten behoeve van de klantbeleving en informatievoorziening in Point of Sale omgevingen. Het gaat hierbij om producten zoals tablethouders voor op vloer, bureau of muur, tot designmeubilair waar schermen in geïntegreerd kunnen worden. Tevens zijn er diverse oplossingen voor monitoren en complete informatieterminals. Ook is het mogelijk om oplossingen op maat te laten ontwikkelen zonder dat hier een lange levertijd tegenover staat.

Point of Sale kan in de context van Ergo eigenlijk beter gezien worden als Point of ‘Customer Contact’. De oplossingen vinden hun weg naar winkels, sportverenigingen en bibliotheken, maar ook wachtruimtes van zorgverleners of ontvangsthallen van gemeentehuizen. De producten zijn universeel en daarmee geschikt voor vrijwel alle merken tablets en monitoren in gangbare formaten (7-13 inch, of vanaf 21 inch), ongeacht het OS. Klanten kunnen de oplossingen van Ergo dus moeiteloos inpassen in een eventueel bestaande hardware infrastructuur.

Marc Maas, teamleider Point of Sale bij Copaco: “Het gebruik van tablets en monitoren in winkels neemt nog steeds toe. Om klanten die actief zijn in dit segment een totaaloplossing te kunnen bieden, voegen wij de oplossingen van Ergo dan ook graag toe aan ons assortiment. Naast winkelautomatisering zijn veel van onze klanten ook actief in andere markten waar informatievoorziening van groot belang is. Ook voor hen zullen de producten van Ergo een goede keuze zijn. Tot slot hopen wij ook een synergie te creëren waarbij de verkoop van Ergo producten gecombineerd kan worden met tablets of monitoren van één van de merken die Copaco al voert”. 

“Onze organisatie is hard groeiende en de samenwerking met Copaco biedt ons de schaalgrootte die nodig is om deze groei in stand te houden. Wij zijn er van overtuigd dat Copaco de geschikte partner is om een nieuwe klantengroep aan te boren die wij voorheen niet goed konden bereiken. De hoge mate van flexibiliteit die wij kunnen bieden is een unieke propositie ten opzichte van andere aanbieders op de markt,” aldus Tjecco van de Coevering, sales manager bij Ergo.