Avnet presenteert stabiele cijfers

Distributeur Avnet laat nog steeds een stabiele ontwikkeling van zijn financiële performance zien en wist in het tweede kwartaal van fiscaal 2015 de verwachtingen qua omzetcijfers en resultaten nog te overtreffen. De winst per aandeel nam voor het zesde kwartaal op rij opnieuw toe.

De omzet van Avnet Inc. in het verslagkwartaal kwam uit op 7,6 miljard dollar, een plus van 1,8 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal uit FY 2014. De divisie Avnet Electronics Marketing liet voor het zevende kwartaal op rij autonome groei zien, de divisie Avnet Technology Solutions groeide in constante valuta met 29 procent en lag daarmee ver boven de typische seizoensinvloeden.

De groei van Avnet Technology Solutions was te voeren op de bovengemiddelde prestaties in de regio’s EMEA en Noord- en Zuid-Amerika. De divisie boekte in het kwartaal een omzet van 3,1 miljard dollar. Op productniveau groeiden Networking en Security alsmede Services en Storage ten opzichte van dezelfde periode in het vorig jaar.

Uitesplitst naar regio’s bedroegen de cijfers respectievelijk: Noord- en Zuid-Amerika 1,85 miljard dollar; EMEA: 856,8 miljoen dollar en Azië 408,9 miljoen dollar.

Avnet Inc. verwacht in het derde kwartaal 2015 een concernomzet tussen 6,6 miljard en 7,2 miljard dollar te realiseren. Voor Avnet Technology Solutions liggen de omzetverwachtingen op een niveau van 2,45 tot 2,75 miljard dollar. Avnet is financieel in een sterke positie en gaat voor het benutten van groeikansen goed gepositioneerd het nieuwe kalenderjaar in.

Gedetailleerde informatie: http://ir.avnet.com/