Avnet lanceert Next-Generation Cloud Marketplace in NederlandDistributeur Avnet heeft vandaag de EMEA Avnet Cloud Marketplace gelanceerd in Nederland. Deze Marketplace ondersteunt partners bij hun inspanningen om end-user organisaties klaar te stomen voor de cloud. Dit wordt gerealiseerd aan de hand van uitgebreide cloud-oplossingen van de grootste cloud providers ter wereld, de eigen cloud services van Avnet en een verscheidenheid aan flexibele betaalmodellen.


De Avnet Cloud Marketplace levert een snelle uitrol van cloud-based oplossingen, middels een betaalmodel op abonnement- of consumptiebasis. Partners kunnen verschillende producten van cloud providers bundelen met de cloud-diensten van Avnet, wat resulteert in een onderscheidende toegevoegde waarde voor de klant. Deze cloud-oplossingen en -services zijn beschikbaar in de eigen branded cloud storefront van de partner. Dit maakt hen de single-source cloud provider en trusted advisor waar klanten naar op zoek zijn.

Marc van Ierland, country manager Benelux: “De Avnet Cloud Marketplace is ons meest recente voorbeeld van hoe we onze partners kunnen laten profiteren van next-generation technologieën. Zo kunnen ze, zelfs in de razendsnel ontwikkelende technologiemarkt, succes op de lange termijn verzekeren. We hebben de Marketplace ontwikkeld met onze expertise op het gebied van verschillende public, private en hybrid cloud-omgevingen, wat heeft geresulteerd in een ‘one-stop shop’ voor onze partners. Op deze manier kunnen zij oplossingen bieden die organisaties helpen bij de transitie naar een cloud-based bedrijfsmodel.”

De Marketplace is een geïntegreerde toolset, waardoor gebruikers in staat zijn om hun cloud-consumptie te monitoren en de aangeschafte cloud-oplossingen te beheren en optimaliseren, middels een gepersonaliseerd dashboard. Daarnaast helpt de toolset gebruikers bij het voorbereiden van samengevoegde facturen in lokale valuta. Dit zorgt voor aanzienlijk eenvoudigere processen. De EMEA Avnet Cloud Marketplace biedt momenteel producten van Amazon Web Services (AWS), Avnet, Brocade, Cisco, IBM, NetApp, Oracle, SoftLayer en VMware.

Meer informatie: www.ts.avnet.com/nl/