Arrow: We zijn en blijven op alle vlakken constant in ontwikkeling

Bart van Rheenen, Managing Director Arrow ECS

In het eindejaargesprek met Bart van Rheenen, eindverantwoordelijk voor de Benelux-vestiging van Arrow Enterprise Computing Solutions, krijgen we een kleurrijk beeld van de vele, elkaar steeds sneller opvolgende veranderingen in de wereld van ICT voorgeschoteld. Op 31 december om 23.30 uur sluit de orderdesk waarmee – te oordelen naar de opgewekte stemming van de directeur – een zeer goed jaar zal worden afgesloten.

We zijn constant in beweging, zowel intern als extern, en dat moet ook wel als je aansluiting wilt blijven houden met je klanten en je markt”, begint Van Rheenen. Het portfolio van Arrow is in 2018 uitgebreid met een aantal mooie merken. “Nieuwe merken ontdekken en onboarden is wel een van de meest favoriete onderdelen van mijn job”, zegt van Rheenen enthousiast. “Ik heb wel een aardige neus voor de marktpotentie van start-ups die bij ons passen en ik probeer die aan boord te halen voordat de concullega’s ermee aan de haal gaan. Zo was ik een paar jaar geleden op de eerste dot.next-conferentie van Nutanix in Nice, toen de hyperconverged-hype nog niet op zijn hoogtepunt was. Die technologie hadden we nog niet in huis, maar paste wel precies in ons portfolio. De aanhouder wint, dus na diverse gesprekken en discussies kregen we het distributiecontract.”

Five Years Out

Bart van Rheenen

Maar Van Rheenen had nog meer namen op zijn ‘wish-list’ staan die in de loop van het jaar opgetekend konden worden. “Als je ons motto ‘Five Years Out’ serieus wil nemen, dan moet je ook je nek durven uitsteken en voorop gaan lopen.” Andere merken die in het kielzog van Nutanix zijn binnengehaald, zijn bijvoorbeeld Rubrik en Cloudian. “De laatste portfolio-uitbreiding is het distributiecontract met Nvidia”, zegt Van Rheenen. “Hun snelle videoprocessoren in grafische kaarten zijn bijvoorbeeld ideaal voor edge-toepassingen en bigdata-analyse door middel van AI. Met die nieuwe lijnen valt ons portfolio in Nederland echt in de smaak, zoals ik mocht opmaken uit de diverse commentaren die we daarover tijdens de InfoSecurity-beurs kregen. De markt is er duidelijk klaar voor en dat zie je aan de snelle uptake.”

De markt en Arrow in 2019

“We zijn op het gebied van IoT heel nauw gaan samenwerken met onze componententak, daar krijgen we onze handen vol aan. We hebben daar een aantal gespecialiseerde teams op gezet vanuit alle disciplines, zodat we end-to-end-oplossingen kunnen ontwikkelen. Dat is goed voor ons, maar ook voor het kanaal want met IoT krijg je naast de automatisering van ERP-achtige processen nu ook real time verbinding met de fysieke wereld. Daar liggen enorme kansen voor het kanaal. Om de groei in cloud, IoT, security en datacenters in goede banen te leiden voorzie ik wel uitbreiding van mijn team om solutions goed in de markt te zetten. Dat gaat vaak om kennisintensieve trajecten, waarbij we een verbindende rol spelen tussen de vendor en de reseller, en bijspringen op terreinen waar de reseller een kennis- of capaciteitstekort heeft. Die rol willen we komend jaar verder intensiveren. Het belooft dus weer een interessant jaar te worden. En daarin wens ik iedereen vooral goede gezondheid toe. Want dat is nóg belangrijker dan de business!

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine, nummer 8]

Lees het artikel hier in PDF