Arrow ECS neemt services F5 Networks op in ArrowSphere

De daarvoor geschikte oplossingen van F5 Networks, actief op het gebied van application delivery, cloud en security, zijn nu ook beschikbaar via de cloudmarktplaats van Arrow ECS, ArrowSphere. Daarin kunnen de oplossingen van F5 Networks via een pay-per-use-model worden afgenomen, iets dat voor kort niet mogelijk was.

“Het is voor het eerst dat we op deze manier met distributie werken en dus een belangrijke stap voor ons. Eindgebruikers hebben behoefte aan flexibiliteit en wij willen managed service providers (MSP’s) ondersteunen om dat te kunnen bieden”, zegt Jaak Cuppens, manager channel sales cloud en MSP van F5 Networks in EMEA.

Doordat met ArrowSphere licenties van F5 Networks in 26 landen, waaronder Nederland en België, via een pay-per-use-model kunnen worden afgenomen, hoeven MSP’s en klanten van resellers vooraf geen grote investeringen te doen. Zij kiezen voor de diensten van F5 die bij hun businessmodel passen óf maken gebruik van het volledige aanbod van de leverancier, en betalen per afgenomen dienst.

Cuppens: “De reden dat wij dit doen is tweeledig. Ten eerste geloven wij in hybride modellen: door licenties op deze manier aan te bieden wordt ‘pay-as-you-grow’ mogelijk voor zowel MSP’s als eindgebruikers. Daarnaast krijgen we via ArrowSphere toegang tot een groep partners die heel interessant is voor F5. Partners, die op hun beurt weer samenwerken met vendoren die een aanbod hebben dat complementair is aan dat van ons. We hebben heel bewust voor Arrow ECS gekozen omdat hun cloudmarktplaats zich ruimschoots heeft bewezen en we op die manier verder kunnen in de flow waar we inzitten.”

Bart van Rheenen, managing director van Arrow ECS Benelux: “Dit is een heel belangrijke stap voor ons, waar we lang mee bezig zijn geweest. We kunnen nu als enige in EMEA deze oplossingen op deze manier aanbieden. Het past bij hoe bedrijven willen werken: schaalbaar en flexibel. Voor onze partners is het interessante aanbod van F5 Networks nu heel toegankelijk. Er zijn geen grote investeringen meer nodig,” aldus Arrow Benelux directeur Bart van Rheenen.

Meer informatie: www.arrow.com