Arrow Electronics lijft Computerlinks in

De Amerikaanse distributeur Arrow Electronics heeft overeenstemming bereikt met haar Duitse branchegenoot Computerlinks over een volledige overname. Arrow betaalt rond 300 miljoen dollar voor de acquisitie, waarmee het een aantal toonaangevende merken aan haar portfolio toevoegt.

“Met deze overname versterken we onze mogelijkheden om een toonaangevende speler te worden in de snelgroeiende markt van het datacenter van de toekomst. We kunnen de steun van het team van Computerlinks daar goed bij gebruiken,” aldus Michael Long, voorzitter, president en CEO van Arrow.

Computerlinks heeft haar hoofdkantoor in München en werkmaatschappijen in de VS, Europa, het Midden-Oosten en Azië. De Nederlandse vestiging is in Eindhoven en wordt geleid door Kees van Kempen. De omzet zal dit jaar naar verwachting uitkomen op 950 miljoen dollar. Dankzij de overname zal de verwachte winst per aandeel Arrow over 2013 20 tot 24 dollarcent hoger uitkomen. De overname is verder onderworpen aan de gebruikelijke goedkeuringen en moet in het vierde kwartaal van dit jaar kunnen zijn afgerond.