Arrow benoemd tot IBM Global Training Provider

Distributeur Arrow Electronics is benoemd als een van de wereldwijde IBM Global Training Providers voor de Software Group en Systems & Technology Group van IBM. Arrow is sinds 1989 IBM distributeur, en haar IT trainingstak, Arrow Enterprise Computing Solutions Education, heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot één van de grootste en meest innovatieve trainingsaanbieders voor IBM.

In die hoedadingheid was Arrow nauw betrokken bij het testen van diverse elementen van het nieuwe trainingsmodel in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Scandinavië. 
 
Arrow bewees daarbij ruimschoots te voldoen aan de vereiste kwalificaties op het gebied van marteting, verkoop, IT trainingsvaardigheden en de capaciteit om IBM Training op een wereldwijde schaal te kunnen aanbieden. In de komende 12 maanden rolt Arrow ECS Education het IBM Global Training programma uit in 130 landen. Aanvankelijk zal het programma in een tiental landen beschikbaar komen, een aantal dat moet zijn opgelopen tot vijftig landen aan het einde van 2013. De overige landen moeten tegen de zomer van 2014 de nieuwe training kunnen aanbieden.

Laurent Sadoun, EMEA-president en hoofd van de wereldwijde servicestak van Arrow ECS, noemt het een eer, dat zijn bedrijf door IBM is gekozen om haar IT-trainingsprogramma als onderdeel van IBM’s Global Training Program op een hoger niveau te brengen. “Met de test die we in IBM in Europa hebben gedaan hebben we kunnen laten zien wat we waard zijn op het gebied van professionele IT-vaardigheidstrainingen. Wij gaan IBM`s nieuwe partner-gedreven model ondersteunen met innovatieve trainingsoplossingen en een wereldwijd opererend team van trainingsexperts om IBM trainingen nog bredere in de markt te zetten en daarmee ook de adoptie van het software en systems portfolio van IBM op wereldwijde schaal te vergroten. Onze resellers krijgen daarmee een uitstekende mogelijkheid om zich bij hun eindgebruikers te differentiëren en kansen te creëren voor cross- en upselling,” aldus Sadoun. 

“Arrow heeft laten zien dat het over de kwalificaties en capaciteiten beschikt om op een consistente manier op wereldwijde schaal IBM trainingen te verzorgen als een van onze IBM Global Training Providers,” stelt Bob McDonald, vice president, IBM Training. “Gebaseerd op onze jarenlange succesvolle samenwerking hebben we er alle vertrouwen in dat we in nauwe samenwerking met Arrow in staat zullen zijn om partners en klanten te helpen bij het wegwerken of voorkomen van hiaten in hun IT-kennis en -ervaring door ze de bouwstenen aan te reiken waarmee ze hun klanten geavanceerde oplossingen op het gebied van mobiele, cloud-, analytics- en social media vraagstukken kunnen aanbieden.”

Meer informatie: http://ecsedu.arrow.com/ibm/