‘Ingram Micro introduceert Cloud Ecosysteem’

Het ecosysteem staat voor een omgeving waarbij iedereen profiteert, zowel de vendor, Ingram Micro als distributeur alsook de reseller en uiteindelijk de eindklant. Ingram micro gelooft erin dat in een gezond ecosysteem alle partijen het beste van elkaar kunnen profiteren in de toekomst.

Het afgelopen jaar heeft distributeur Ingram Micro een aantal opvallende acquisities gedaan. In Canada werd de Hosting Provider Softcom overgenomen, in Spanje APS bouwer Softcloud IT, en het Zwitserse Odin, voorheen onderdeel van Parallels. Dit voorjaar kwam Ingram Micro naar buiten met zijn strategie onder de naam ‘Cloud Ecosysteem’, waarin de samenhang van deze acquisities voor de buitenwereld duidelijk werd gemaakt.

Verschillende platformen
Ingram Micro heeft vorig jaar de Cloud Marketplace geïntroduceerd in Nederland, gericht op het IT- kanaal. Recentelijk is daar de Cloud Store, het white label model van de Cloud Marketplace, aan toegevoegd. Odin levert het Odin Service Automation platform voor Service Providers. Dit jaar gaan Odin en Ingram Micro daar nog een smaak aan toevoegen in de vorm van Odin Automation Essentials en Premium. Odin Automation Essentials is de logische stap tussen het uitgebreide Odin Service Automation platform en de Cloud Marketplace. Odin Automation Essentials is in eerste instantie gericht op Microsoft CSP Tier 1- en Tier 2-partners, maar zal snel uitbreiden met meer mogelijkheden.

Diversiteit en keuze
Ingram Micro en Odin geven aan hiermee voor elk type partner het geschikte platform te kunnen leveren. En met de toevoeging van de diensten van Softcloud IT beschikt Ingram Micro over de mogelijkheid om de koppelingen te bouwen tussen de verschillende Automation platformen en de oplossingen van leveranciers, of andere cloud marktplaatsen. Voor partners van Ingram Micro geldt dat men nu keuze heeft. De verschillende platformen passen bij verschillende type partners. “Daar waar onze partners in een resellermodel onze Cloud Marketplace gebruiken, zien we dat nu ook Service Providers, Telco’s, ISV’s en VAR’s ontdekken welke mogelijkheden wij te bieden hebben”, zegt Joost Fhij, Senior Regional Manager Cloud Benelux & Italy. “Voeg daar onze eigen support diensten en de veelheid aan producten van verschillende leveranciers aan toe en er ontstaat het een ongeëvenaard Ingram Micro Cloud Ecosysteem.”

Reduceren van complexiteit
Het speerpunt van de strategie van Ingram Micro is het reduceren van de complexiteit voor zijn klanten. “Het zelf in huis hebben van technici die continue werken aan de uitbreiding van onze platformen en verdere optimalisatie is een zeer luxe positie”, vervolgt Fhij. “Daarnaast is er duidelijk ruimte voor lokale cloudleveranciers die wij toe kunnen voegen aan ons aanbod. Wij zijn ervan overtuigd dat een goede mix van lokale en wereldwijde spelers het succes gaan bepalen in de toekomst.”

Voor meer informatie rondom het Cloud Ecosysteem kunt u contact opnemen met ons cloud team.

[Dit artikel is eerder gepubliceerd in ChannelConnect magazine nummer 4-2016]