Dell voegt nieuwe client-virtualisatieoplossingen voor VMware toe aan portfolio

Dell breidt zijn aanbod van client-virtualisatieoplossingen voor VMware uit. Dit doet het bedrijf om organisaties de beheereenvoud, flexibiliteit en prestaties te bieden waar hun virtual desktop infrastructure (VDI)-omgeving om vraagt.

Nieuwe oplossingen zijn onder meer:

– Dell Solutions for VMware Virtual SAN Ready Nodes, een hypergeconvergeerde oplossing voor desktop- en applicatievirtualisatie. Deze biedt een eenvoudige, flexibele en efficiënte infrastructuur die is geoptimaliseerd voor virtuele desktops. De mogelijkheden variëren van een referentiearchitectuur tot een kant-en-klaar geconfigureerde VMware Virtual SAN-appliance die door VMware is gecertificeerd. De oplossing kan worden geconfigureerd met discrete GPU-graphics voor dichtheid en productiviteit zonder compromissen. Daarbij komen dan nog opslagmogelijkheden zoals hybride ICT-opslag (HDD en SDD) of een volledig op flash gebaseerde SSD-configuratie voor organisaties die om topprestaties vragen. De oplossingen zijn leverbaar met uiteenlopende virtualization software broker-opties: VMware Horizon 7 of VMware Horizon Air Hybrid-Mode. VMware Horizon Air Hybrid-Mode is het eerste platform dat virtuele desktops vanuit de cloud beheert. Dell is de eerste grote leverancier die deze oplossing aanbiedt, compleet met een uitgebreide referentiearchitectuur.

– Ondersteuning voor het remote display protocol VMware Blast Extreme, dat zal worden opgenomen in Dell Windows Embedded thin clients die draaien op VMware Horizon 7 met Horizon Client 4.0. Eindgebruikers van Horizon kunnen op deze manier toegang krijgen tot hun virtuele desktops via een browser of een volledig functionele VMware Horizon-client voor een nog rijkere grafische ervaring. Daarmee kunnen ze profiteren van meer flexibiliteit en beheeropties binnen virtuele werkplek-omgevingen.

– Nieuwe versie van de Dell Precision Appliance for Wyse in een nieuwe configuratie op basis van de Dell PowerEdge R730-server en de grafische kaart NVIDIA Tesla M60 GRID 2.0 voor veeleisende power users. Deze is onder meer geschikt voor olie- en aardgasbedrijven, ingenieursbureaus en bouwbedrijven. Deze organisaties kunnen profiteren van een hogere gebruikersdichtheid tot 32 gebruikers per appliance.

Ook introduceert Dell twee nieuwe beveiligingsoplossingen die organisaties een ongekend hoog beschermingsniveau tegen geavanceerde bedreigingen bieden voor een reeds veilige ICT-omgeving: Dell Data Protection | Threat Defense for Windows Embedded (WES) thin clients en Dell Data Protection | Endpoint Security Suite Enterprise voor virtuele machines. Deze oplossingen bieden bescherming tegen geavanceerde bedreigingen op basis van technologie van Cylance. De beveiliging omspant alles van endpoints (zoals thin clients, traditionele pc’s en zelfs systemen met Mac OS) tot het datacenter en beschermt alle onderdelen van de Windows-gebaseerde VDI-omgeving van organisaties.

Meer informatie: www.dell.nl