Dell verwerkt gerecycled goud uit afgedankte elektronica in nieuwe moederborden

Dell is als eerste fabrikant in de industrie gestart met een pilot waarbij het gerecycled goud uit afgedankte elektronische apparaten gebruikt in nieuwe moederborden voor computers. Daarnaast wordt een deel van het goud in samenwerking met actrice en onderneemster Nikki Reed verwerkt tot juwelen.

Op dit moment wordt slechts 12,5 procent van de e-waste gerecycled in andere producten. Dat betekent dat in de VS alleen al jaarlijks naar schatting voor 60 miljoen dollar aan edele metalen uit oude telefoons wordt weggegooid. Het hergebruik van deze grondstoffen biedt niet alleen economische voordelen, het heeft ook een positief effect op het milieu en welzijn van mensen. Volgens onderzoek van Trucost heeft het recycleproces van Dell 99 procent minder impact op het milieu dan het verkrijgen van goud op een traditionele manier. In het voorjaar van 2018 zal de Latitude 5285 2-in-1-laptop als eerste worden voorzien van een moederbord met gerecycled goud.

goud

Dell is daarnaast een samenwerking aangegaan met actrice en onderneemster Nikki Reed, die een deel van het goud uit het Dell-programma gebruikt voor een exclusieve juwelencollectie ‘The Circular Collection’ van Bayou with Love. Deze collectie, die onder meer bestaat uit 14- en 18-karaats gouden ringen, oorbellen en manchetknopen, werd deze week getoond tijdens de Consumer Electronics Show 2018 in Las Vegas.

Meer informatie: www.dell.com