Dell en EMC ronden historische fusie formeel af

Dell Technologies heeft bekendgemaakt dat de overname van EMC Corporation volledig is afgerond. Onder de naam Dell Technologies is een unieke combinatie van bedrijven gevormd die organisaties kan voorzien van een essentiële infrastructuur voor het vormgeven van hun digitale toekomst, het ingrijpend verbeteren van hun ICT-omgeving en het beschermen van hun belangrijkste bedrijfsmiddel: informatie.

De nieuwe bedrijfscombinatie resulteert in bedrijf met een omzet van 74 miljard dollar en vormt het grootste niet-beursgenoteerde techbedrijf ter wereld met een uitgebreid aanbod van technologische oplossingen voor complexe problemen van organisaties in snel groeiende segmenten zoals hybride clouds, software defined datacenters, converged infrastructuren, platform-as-a-service (PaaS), data analytics, mobility en cybersecurity.

De unieke bedrijfsstructuur stelt Dell Technologies in staat om te innoveren als een start-up en met het oog op de lange termijn in R&D te investeren. Tegelijkertijd biedt het de stabiliteit, dienstverlening en wereldwijde schaalomvang van een multinational. De bedrijven die vanaf heden onder de vlag van Dell Technologies opereren zijn: Dell, Dell EMC, Pivotal, RSA, SecureWorks, Virtustream en VMWare. De sterke positie van Dell binnen het MKB wordt gebundeld met de sterke positie van EMC binnen de grootzakelijke markt.

Welke eventuele gevolgen de overname zal hebben voor de Nederlandse managementstructuur is nog niet helder. Jeannine Peek is sinds 2011 directeur van Dell Nederland, Coen Bos is haar counterpart bij EMC. In de komende weken zal er wellicht meer duidelijkheid komen over de rolverdeling in de nieuwe constellatie.

Meer informatie: www.dell.com