Dell EMC lanceert updates voor PowerMax

Dell Technologies heeft enkele belangrijke updates aangekondigd voor Dell EMC PowerMax, met de allernieuwste technologieën om de beste prestaties te garanderen voor de meest kritieke toepassingen van vandaag en morgen.

Sinds de launch in 2018 heeft Dell EMC PowerMax in alle sectoren, waaronder topbanken, cloudserviceproviders en zorgbedrijven, klanten die high-end opslag nodig hebben, geholpen bij het ondersteunen van hun meest veeleisende toepassingen waarbij een minimale vertraging in de responstijd cruciaal is en de hoogste resiliency voorop staat. Dell EMC is volgens IDC de onbetwiste leider van de high-end opslagmarkt met een aandeel van 43,9 procent, bijna drie keer zoveel als naaste concurrent.

Dual Port SCM SSD’s als permanente opslag

Dell EMC PowerMax is de eerste op de markt met Intel Optane SSD’s met twee poorten en het gebruik van Storage Class Memory (SCM) als permanente opslag. De dual-port Intel Optane SSD’s zijn het resultaat van co-ontwikkeling tussen Dell en Intel en zijn een voorbeeld van de nieuwste innovaties die voortkomen uit een jarenlang partnerschap tussen de twee bedrijven.

Tevens is NVMe-oF nu beschikbaar voor alle PowerMax-arrays, waardoor echte end-to-end NVMe mogelijk is die de prestaties en lagere latentie kan leveren die de moderne onderneming van vandaag nodig heeft. End-to-end NVMe op PowerMax wordt mogelijk gemaakt door recent erkende PowerMax 32GB FC I/O-modules, 32GB Connectrix-switches, -directors en 32GB NVMe-host adapters met Dell EMC PowerPath multipathing-software. Dell EMC PowerPath, bekend om zijn resiliency en migratiemogelijkheden, is de eerste enterprise-klasse SAN-multipathing-software met volledige ondersteuning voor NVMe-oF.

De ingebouwde machine learning engine van PowerMax maakt bovendien gebruik van predictive analytics en patroonherkenning om automatisch gegevens op het juiste mediatype (SCM of Flash) te plaatsen op basis van het IO-profiel. PowerMax analyseert en voorspelt tot 40 miljoen gegevenssets in realtime, stuurt zo’n 6 miljard beslissingen per dag, wat resulteert in aanzienlijke tijdsbesparing en maximale prestaties tegen minimale kosten.

Stroomlijning van operationele activiteiten

Dankzij de Dell EMC PowerMax kunnen klanten nu hun infrastructuuractiviteiten en DevOps-workflows gemakkelijker automatiseren. Klanten kunnen de PowerMax-opslag gebruiken voor configuratiebeheer, de implementatie van apps, en workloads in containers. De geautomatiseerde infrastructuur en -managementtaken zorgen voor flexibele en efficiënte IT-activiteiten bij klanten.
De VMware vRealize Orchestrator (vRO) plug-in is nu beschikbaar op de VMware Solutions Exchange en stelt klanten in staat om end-to-end automatiseringsroutines te ontwikkelen, waaronder provisioning, datasecurity en hosting activiteiten. Klanten kunnen hun geautomatiseerde routines vervolgens ook aanbieden in de zelfbedieningscatalogus op het VMware vRealize Automation-platform.

Met vooraf gebouwde Ansible-modules kunnen klanten Playbooks maken voor opslagvoorziening, snapshots en datamanagement workflows voor consistente en geautomatiseerde bewerkingen. Deze modules zijn nu beschikbaar op GitHub.

De nieuwe CSI-plug-in (Container Storage Interface) voor PowerMax voorziet en beheert opslag voor workloads die op Kubernetes draaien. De CSI-plug-in, beschikbaar op GitHub, breidt PowerMax’s prestaties en datadiensten uit naar een groeiend aantal apps gebouwd op basis van een op micro-services-based architectuur.

Cloudflexibiliteit met Dell EMC PowerMax

Klanten kunnen Dell EMC PowerMax op verschillende manieren integreren in hun multi-cloudstrategie, die allemaal de beste beschikbaarheid, flexibiliteit, beveiliging en prestaties bieden met de wendbaarheid van hybrid cloud-activiteiten.

Zo helpen de recent gelanceerde Dell Technologies Cloud Validated Designs voor Dell EMC PowerMax organisaties bij het bouwen van hun eigen hybride cloudinfrastructuur. Tegelijkertijd zorgt dit voor de flexibele uitrol van workloads met unieke externe opslagspecifieke vereisten, waaronder onafhankelijke capaciteitsschaling en geavanceerde functies zoals geïntegreerde gegevensbescherming.

Dell EMC-opslagarrays PowerMax en Unity XT zijn de eerste in de sector die als primaire opslag zijn gevalideerd met VMware Cloud Foundation via Fibre Channel, binnen workload domeinen, naast de bestaande ondersteuning via het Network File System (NFS)-protocol.

Dell EMC Storage wordt gepositioneerd als een public cloud service voor disaster recovery in AWS, Google Cloud en Microsoft Azure en vele andere multi-cloud cases.

Meer informatie: www.dell.com