Dell EMC reikt 14 Partner Awards uit

Tijdens het Dell Technologies Forum, dat gisteren plaatsvond in De Fabrique in Utrecht, heeft Dell EMC weer de jaarlijkse Dell EMC Partner Awards uitgereikt. Deze prijzen zijn een erkenning voor Dell EMC-partners die uitblinken op het gebied van innovatie en bovenmatig succesvol zijn met het implementeren van oplossingen op basis van Dell EMC-technologie.

Met de Dell EMC Partner Awards wil Dell EMC zijn waardering tonen voor partners die dagelijks hard werken om de oplossingen in de markt zetten. “Onze partners zijn een zeer belangrijke schakel in het verkoopproces”, zegt Kees van Luijk, Channel Director Nederland van Dell EMC. “Eigenlijk verdienen al onze partners een award, want het was een uitzonderlijk jaar waarin we met elkaar ons uiterste best hebben gedaan. Zeer veel partners zijn ook gegroeid binnen ons partnerprogramma en hebben de mogelijkheden aangegrepen om oplossingen te bieden waarmee hun klanten de uitdagingen van de hedendaagse digitale transformatie kunnen aangaan. Dankzij oplossingen op het gebied van Digital, Workforce, Security en IT, die onze partners in Nederland hebben geleverd en geïmplementeerd, zijn onze duizenden gezamenlijke klanten klaar voor de uitdagingen van morgen.”

Dell EMC heeft in 12 categorieën telkens één partner als winnaar geselecteerd. Daarnaast zijn nog twee bijzondere awards overhandigd: Centralpoint ontving de award voor Extraordinary Partner of the Year en SLTN Inter Access ging naar huis met de Special Award van Enterprise Partner of the Year.

And the winners are:
• Go Big-Win Big New Business Award: Bechtle Group
• Go Big-Win Big Growth Award: Centric
• Go Big-Win Big Services Award: Centralpoint
• Education Partner of the Year: De Rolf Groep
• MSP Partner of the Year: Servers.com
• Server Partner of the Year: Redapt
• Storage Partner of the Year: Open Line
• Client Partner of the Year: The Rent Company
• Networking Partner of the Year: IT creation
• Regional Distributor of the Year: Copaco
• Dell EMC Ambassador Award: Harry Degger (SLTN Inter Access)
• Marketing Excellence Award: Nalta
• Extraordinary Partner of the Year: Centralpoint
• Special Award: Enterprise Partner of the Year: SLTN Inter Access

Kees van Luijk

“Wij feliciteren nogmaals alle winnaars van onze Dell EMC Partner Awards 2018 en we bedanken al onze partners voor hun buitengewone inspanningen en betrokkenheid bij het Dell EMC-partnerprogramma. We kijken nu al uit naar mooie projecten die we volgend jaar samen met onze partners gaan realiseren”, zo besloot Van Luijk award-ceremonie.

Partnerprogramma in perspectief
Voorafgaand hadden we een gesprek met Van Luijk waarin we de belangrijkste ontwikkelingen in de channelbusiness van Dell EMC van het (bijna) voorbije jaar de revue lieten passeren en kort vooruitkeken naar wat 2019 gaat brengen. Van Luijk: “Begin dit jaar ben ik formeel aangesteld als Channel Director Nederland, nadat ik die functie enkele maanden ad-interim bekleedde. Toen we elkaar een jaar geleden spraken was de Dell EMC organisatie, en ook het partnerkanaal nog wat zoekende nadat Dell en EMC formeel waren samengegaan. Het kantelpunt kwam vorig jaar zomer en we mochten terugkijken op een heel sterk derde en vierde kwartaal. Sindsdien hebben we het momentum weten vast te houden, het afgelopen eerste halfjaar hebben we record na record gebroken op alle disciplines (clients, servers en storage), waarbij we harder dan het marktgemiddelde groeien.
En er liggen nog heel wat kansen voor ons, immers met alle bedrijfsonderdelen die samen Dell Technology vormen (denk aan RSA, VMware, Pivotal, Secureworks en Virtustream) bestrijken we alle aspecten van de digital transformatie. Die boodschap moeten we nog veel krachtiger over het voetlicht brengen.”

Uitbreiding channelteam
Na het samengaan van Dell en EMC bleek de het channelteam onvoldoende ‘bemand’ om alle managed partners voldoende aandacht te geven. Van Luijk: “Met name de wat kleindere EMC-partners dreigden wat ondergesneeuwd te raken door het veel grotere aantal Dell-partners. Onze distributeurs konden de ‘korte lijn met de vendor’ die EMC-partners gewend waren, niet geheel overnemen. Ik heb me daarop sterk gemaakt om een uitbreiding van mijn team te realiseren, en gelukkig heb ik een willig oor daarvoor gevonden. Tenslotte zitten er in de middenmoot van je partnerkanaal – bestaande uit zo’n 60 bedrijven – ook pareltjes of groeibriljanten die je moet koesteren. Om die reden kreeg ik de ruimte om een ‘Gold Team’ neer te zetten dat die middenmoot weer de aandacht kan geven die ze verdienen. Sinds 1 november is een team van 6 mensen ‘live’ om daar invulling aan te geven, uiteraard in nauwe samenwerking met onze distributeurs Copaco, Ingram Micro en Tech Data.”

Vooruitblik naar 2019
“Het geïntegreerde partnerprogramma is inmiddels wel ‘ingedaald’ bij onze partners, en daar gaan we op korte termijn niet aan sleutelen,” zegt Van Luijk. “Stond 2018 in het teken van stabilisatie van het programma, in 2019 zullen we vooral focussen op de executie, oogsten op basis van wat we de afgelopen tijd hebben gezaaid bij onze strategische lines of business. We zijn klaar voor verdere groei, met specifieke incentive programma’s op bijvoorbeeld storage en de datacenter-business om daar de groei te versnellen. Het is ook belangrijk om na alle veranderingen een bepaalde rust in het programma te creëren nu de fundering ‘staat’.
Wel kan ik al verklappen dat we komend jaar meer aandacht zullen hebben voor de strategische alliances, zoals onze rol als distributeur voor VMware, waardoor we dat portfolio mee kunnen nemen naar onze partners. Ik verwacht dat we de scope ervan op termijn gaan uitbreiden de andere brands zoals Pivotal, RSA, Virtustream. Daar zijn we als Dell EMC channelorganisatie nog niet zo actief in als zou kunnen, en benutten wij en onze channelpartners de opportunities die er zijn nog onvoldoende. Focus is daarbij het sleutelwoord en die kunnen we dankzij de teamuitbreiding gelukkig nu ook aanbrengen,” zo besluit Van Luijk.

Meer informatie: www.dell.com