Dell bevestigt plannen mogelijke beursgang of fusie

De Amerikaanse computer- en technologieleverancier Dell heeft de geruchten over een mogelijke terugkeer naar de beurs vandaag bevestigd. Oprichter Michael Dell meldde dat het bedrijf een aantal opties overweegt en maakte die bekend in een memo aan het personeel.

Dell wil ofwel zelf naar de beurs, dan wel fuseren met dochteronderneming VMware. Dat bedrijf heeft al een beursnotering. Van een eventuele verkoop van Dell of VMware aan derden is pertinent geen sprake, zo stelt Dell.

Michael Dell haalde zijn bedrijf in 2013 van de beurs, maar om de schuldenlast van 46 miljard dollar waarmee de overname van EMC werd gefinancierd te verlagen, overweegt het bedrijf nu toch weer aan een beursgang. Een nieuwe beursgang is mogelijk door Dell zelf weer naar de beurs te brengen of via een omgekeerde overname door VMware, waarvan Dell 80 procent van de aandelen in handen heeft. De eigenaren van Dell zouden dan aandelen VMware krijgen, die ze kunnen verhandelen.

Dell benadrukte wel dat het om een onderzoek gaat en dat het dus ook mogelijk is dat er wordt besloten om de onderzochte opties niet uit te voeren.

Meer informatie: www.dell.com