CyberArk neemt Identity as a Service leverancier Idaptive over

CyberArk, wereldwijd actieve leverancier van privileged access management, heeft het in Californië gevestigde IDaptive Holdings, Inc. overgenomen. Samen leveren CyberArk en Idaptive het enige moderne identity platform met een ‘security-first’ benadering.

Omdat organisaties steeds vaker IT middelen verplaatsen naar hybride en multi-cloud omgevingen en tevens automatiserings- en digitale transformatie initiatieven versnellen, groeit het aantal geprivilegieerde credentials die behoren bij menselijke, applicatie- en machine identiteiten exponentieel. Dat geldt ook voor de risico’s. In moderne IT omgevingen kunnan alle identiteiten onder bepaalde voorwaarden geprivilegieerd worden, gebaseerd op de systemen, omgevingen, applicaties of data waartoe ze toegang hebben of de bewerkingen die ze uitvoeren.

De traditionele benadering van access management is tegenwoordig niet meer voldoende om ongewenste activiteiten te voorkomen. Heel veel gebruikers hebben een of andere vorm van geprivilegieerde toegang, waardoor bedrijfskritische systemen kwetsbaar zijn en openingen bieden aan hackers die steeds gerichter aanvallen uitvoeren. Gecompromitteerde en zwakke datalekken. Dat schreeuwt om een nieuwe opzet van Identiteits Beveiligings platforms.

Dankzij de overname kunnen CyberArk en Idaptive een allesomvattende AI-gebaseerde, security-first benadering toepassen om identiteiten te beheren op een flexibele en context-bewuste manier die gebaseerd is op de principes van Zero Trust en minst geprivilegieerde toegang om risico’s drastisch te reduceren. Zo kunnen CyberArk gebruikers hun beveiligingsniveau verhogen met een efficiëntere en naadloze gebruikersinterface en tegemoet komen aan de steeds complexer wordende (wettelijke) vereisten.

Idaptive wordt door experts gewaardeerd vanwege o.a. uitgebreide Single Sign-On (SSO), Multi-Factor Authentication (MFA) en identity lifecycle management voor diverse doelgroepen en verbeterde operationele efficiency via multi-directory ondersteuning.

Met de overname is een bedrag van 70 miljoen dollar in contanten gemoeid.

www.cyberark.com