Sterke resultaten voor Apple in Q4 van fiscaal 2019

Apple heeft in het vierde kwartaal van fiscaal 2019, dat eindigde op 28 september, een omzet van 64 miljard dollar heeft gerealiseerd, 2 procent meer dan in de vergelijkbare periode vorig boekjaar. De winst per verwaterd aandeel bedroeg 3,03 dollar, een plusje van 4 procent.

“We hebben een fenomenaal boekjaar achter de rug met een omzetrecord in het vierde kwartaal, die vooral werd gedreven door toenemenden omzetten in services, wearables en de iPad,” zei Apple CEO Tim Cook. “Zowel klanten als testers zijn razend enthousiast over de nieuwe generatie iPhones, met vandaag ook het debuut van de nieuwe ruisonderdrukkende AirPods Pro, de langverwachte introductie van Apple TV+ staat voor de deur en completeert onze beste lineup van products en services ooit. We zijn heel benieuwd wat het eindejaarskwartaal voor ons in petto heeft.”

Apple verwacht voor het eerste kwartaal van fiscaal 2020 een omzet tussen 85,5 en 89,5 miljard dollar, een brutomarge tussen 37,5 en 38,5 procent en operationale kosten tussen 9,6 en 9,8 miljard dollar. Apple keert een dividend in contanten uit van 77 dollarcent per gewoon aandeel.

Meer informatie: www.apple.com

Vorig artikelArrow: Verkeersagent op het kruispunt van disciplines
Volgend artikelTijd is geld
Maakte als afgestudeerd jurist (Internationaal Recht) in 1984 de overstap naar de IT-branche en leerde gedurende 16 jaar als marketing- en marcom manager de channel grondig kennen. Sinds 2004 werkzaam als freelance communicatieadviseur en contentproducent. Vanaf 2009 als (web-)redactiechef en senior editor medeverantwoordelijk voor vorm en inhoud van ChannelConnect, hét kennisplatform voor businesspartners in de ICT-branche.