Samsung behaalt recordwinst in tweede kwartaal

De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant Samsung heeft een ijzersterk tweede kwartaal achter de rug. De resultaten waren met name te danken aan de nieuwe smartphone Galaxy S8 en ook de chipdivisie droeg sterk bij aan de recordwinst.

Uit de voorlopige cijfers viel op te maken dat de operationele winst met maar liefst 72 procent was gestegen tot omgerekend bijna 10,6 miljard euro. De omzet steeg met 18 procent ten opzicht van vorig jaar en kwam uit op zo’n 45,6 miljard euro. Eind deze maand maakt Samsung de definitieve cijfers bekend.

De Samsung Galaxy S8 is de vervanger voor de door brandgevaarlijke accu’s uit de handel genomen Galaxy Note 7. Vorige week maakte Samsung bekend dat er een gerefurbishte versie van deze telefoon op de markt komt met een veilige accu.

Aan de chipkant gaat Samsung een forse investering in de productiecapaciteit doen, de fabrikant heeft daar 28,3 miljard euro voor over. De investering is onderdeel van Samsung’s strategie om Intel van de troon te stoten als ‘s werelds grootste chipfabrikant. De chipdivisie levert de grootste bijdrage aan de winst van het concern, vorig jaar was deze goed voor bijna de helft van de totale operationele winst.

Bron: ANP | www.samsung.com