Sander Groot, Sales Director BeNeLux Juniper: ‘Platte organisatie zorgt voor nauwe banden met channelpartners’

Begin dit jaar heeft high-performance netwerkspecialist Juniper Networks zijn Noord-Europese organisatie gewijzigd. “Gezien de ontwikkelingen in de markt en de noodzaak om daar optimaal op te kunnen inspelen hebben we de Noord-Europese regio gesplist in de Benelux en de Scandinavische landengroep,” vertelt Groot.

“Daarbij hebben we de gelegenheid aangegrepen om onze organisatie echt plat in te richten, waardoor zowel de onderlinge contacten tussen de collega’s als die met onze partners en klanten zo kort mogelijk zijn. De markt verwacht van een vendor niet alleen innovatieve en krachtige oplossingen, maar ook om flexibiliteit en snelle respons op vragen. Dat hebben we voor ogen met onze duo-account teams, bestaande uit tandems van binnen- en buitendienst. Ook op het gebied van kennisdeling, verkoop- en marketingondersteuning is ons Partner Advanced programma geoptimaliseerd om channelpartners te helpen het maximale resultaat uit hun verkoopinspanningen te halen.”

juniper
Sander Groot

Intensief contact en samenwerking
Groot: “De 24/7 beschikbaarheid van ICT-resources is voor steeds meer organisaties van levensbelang. Op technologisch gebied leveren we daarvoor alle high-performance componenten; daarbij speelt ‘software defined’ – ook op het gebied van security – steeds meer een primaire rol. We delen onze expertise en visie graag met de markt, zodat klanten en partners gefundeerde keuzes kunnen maken als het gaat om hun bedrijfskritische ICT-infrastructuur. Daarvoor organiseren we in samenwerking met onze distributeurs en parters maandelijkse end-user tech updates onder de titel ‘Tech meets tech’, waarbij we eindgebruikers direct informeren over de laatste stand van de techniek.”
“Met onze belangrijkste partners, zo’n dertigtal uit de Benelux, gaan we van 15 tot 17 mei naar Athene voor het jaarlijkse internationale partnerevent,” vervolgt Groot. “Daar vieren we gezamenlijke successen, bespreken plannen voor de nabije toekomst en worden we bijgepraat over de belangrijkste doelstellingen van Juniper Networks.”

Groeiend ecosysteem
Groot: “Eén daarvan is onze positie in de markt voor software defined network security, waar we een forse uptake van bijvoorbeeld onze SRX 300 firewalls zien. Onze insteek is dat security een integraal onderdeel van het netwerk moet zijn, zodat bijvoorbeeld policies geautomatiseerd kunnen worden opgelegd aan alle switches en endpoints in het netwerk. We werken samen met partners en eindgebruikers aan ‘joint code development’ voor productinnovaties, naast de 25 procent van onze omzet die we in R&D steken. Tegelijkertijd realiseren we ons ook , dat we niet alles in ons eentje kunnen. Daarom hebben we ons Software Defined Secure Networks platform opengesteld voor andere vendoren van security oplossingen voor endpoint security, cloud access security of network access control. Recent zijn bekende namen als Carbon Black, Netskope, CipherCloud, Forescout en HPE-dochter Aruba toegetreden tot onze Technology Alliance. Lokaal doen we ook heel goede zaken met Aerohive en hun distri Exclusive Networks.”

Trotse teampartners
“Bij dat alles moeten we niet uit het oog verliezen dat voor commerciële partners – leveranciers, implementatie- en service partners of serviceproviders – marge maken en geld verdienen een belangrijke doelstelling is. Als ‘challenger’ in de markt zorgen we als ‘pure IP-company’ niet alleen voor de meest vooruitstrevende oplossingen in de markt, maar ook voor een meer dan passende beloning voor inzet en verkoopresultaten. We willen dat onze medewerkers én channelpartners er trots op kunnen zijn deel uit te maken van het Juniper eco-systeem. ICT-dienstverleners en ISP’s die daar meer van willen weten kunnen terecht bij een van onze distributeurs Exclusive Networks (NL), Kappa Data (B) of Westcon (NL en B).

Meer informatie: www.juniper.net of telefoonnummer 020 – 7191865.