Omzet Dell EMC groeit na integratie

Dell Technologies heeft de cijfers van het eerste kwartaal van fiscaal 2018 bekend gemaakt. De omzet kwam uit op 17,8 miljard dollar. Het operationeel verlies bedroeg 1,5 miljard dollar. Sinds de overname van en integratie met EMC heeft het bedrijf 7,1 miljard dollar aan schulden afgelost.

Gesplitst naar sales segmenten kwam de omzet als volgt tot stand. De Client Solutions Group boekte een omzet van 9,1 miljard dollar, waarbij de verkoop van pc’s toenam met 6,2 procent op jaarbasis. De Infrastructure Solutions Group was goed voor 6,9 miljard dollar, waarvan 3,2 miljard van servers en networking; storage droeg bij voor 3,7 miljard dollar. De omzet van VMWare kwam uit op 1,7 miljard.

Aan het begin van het kwartaal meldde het bedrijf de succesvolle integratie van de gecombineerde sales organisatie, die nu met een gemeenschappelijke go-to-market strategie klanten benadert. Direct na de kwartaalafsluiting organiseerde Dell Technologies voor de tweede keer de Dell EMC World conferentie in Las Vegas, waar 13.000 klanten en partners op af waren gekomen. Tijdens dat event lanceerde het bedrijf bijna 40 innovatieve producten en oplossingen, waaronder de nieuwe 14e generatie Dell EMC PowerEdge servers, vier flexibele consumptiemodellen, zeven all-flash en hybride opslagsystemen en ‘s-werelds eerste AI platform voor vrouwelijke ondernemers. Tevens werd bekend gemaakt dat Dell Technologies Capital is opgericht, speciaal gericht op investeringen op investeringen in pas opgerichte startups die technologie ontwikkelen die past de business van Dell Technologies.

Meer informatie: www.delltechnologies.com