Nutanix rapporteert forse omzetgroei, verlies krimpt

Hyperconverged cloud computing specialist Nutanix heeft in het eerste kwartaal van fiscaal 2018 een omzet van 275,6 miljoen dollar geboekt, een groei van 46 procent ten opzichte van de 188,6 miljoen dollar in het eerste kwartaal van fiscaal 2017. Het GAAP nettoverlies kwam uit op 61,5 miljoen dollar tegenover 140,3 miljoen dollar in het eerste kwartaal van vorig boekjaar.

“We zijn verheugd om ons fiscale jaar 2018 te beginnen met een sterk Q1 en een zinvolle en boeiende .NEXT-conferentie in Europa”, aldus Dheeraj Pandey, Chairman, oprichter en CEO van Nutanix. “In de komende kwartalen zullen we een software-gerichte strategie zorgvuldig toepassen. Klanten zullen hetzelfde eenvoudige inkoopproces en een hoogwaardige klantenservice blijven ervaren. Met een sterk instinct voor go-to-market, een op handen zijnde en gedifferentieerde roadmap voor hybride cloud en een divers executive team, kijk ik erg uit naar een sterke prestatie in de rest van fiscaal 2018. ”

Het aandeel Nutanix steeg met 3,4 procent na de bekendmaking van de resultaten. Voor het lopende tweede kwartaal mikt het bedrijf op een omzet tussen 280 en 285 miljoen dollar.

Meer informatie: www.nutanix.com