Avaya verkoopt netwerk-business aan Extreme Networks

Het in financieel zwaar weer verkerende Avaya wil de networking business voor 100 miljoen dollar overdoen aan Extreme Networks. Begin dit jaar vroeg Avaya de bescherming van Chapter 11 aan om tijd te winnen en een oplossing te bedenken voor de de schuldenlast van ruim 6 miljard dollar waarop rentepercentages uit 2007 drukken.

Vorig jaar probeerde Avaya al de schulden te verminderen door het call-center portfolio te verkopen aan Genesys maar die deal ketste uiteindelijk af.

Volgens president en ceo van Avaya, Kevin Kennedy, betreft de voorgenomen verkoop de bedrade, WLAN en fabric technologie. Nu deze deal openbaar is gemaakt mogen volgens de regels van Chapter 11 (min of meer het Amerikaanse equivalent van surceánce) ook andere belangstellenden een bod uitbrengen. Daarbij geldt de verkoopprijs aan Extreme Networks dan als startbod. In beide gevallen is 30 juni 2017 de sluitingsdatum voor de verkoop.

De verkoop past – behalve als middel om de schulden omlaag te krijgen – ook in de strategie van Avaya om zich volledig te concentreren op de markt voor unified communications. In die markt denkt Avaya directe en langdurige consultancybanden met klanten te kunnen opbouwen, waarmee meer kan worden verdiend dan met de verkoop van producten via het kanaal, zoals nu het geval is.

Momenteel informeert Avaya klanten overal ter wereld om hen gerust te stellen dat het verkoopproces niet van invloed is op de ondersteuning die ze gewend zijn.

Meer informatie: www.avaya.com