Veel aandacht voor cloud op Microsoft Inspire

Dit jaar veel cloudnieuws tijdens Microsoft Inspire, de jaarlijkse internationale partnerconferentie van Microsoft in Washington D.C. Zo werden oplossingen als de Microsoft 365 Business software bundel voor MKB en Enterprise gelanceerd.

Microsoft 365 is een nieuw combi-aanbod bestaande uit Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security. Er zijn twee versies beschikbaar: Microsoft 365 Enterprise, voor de grootzakelijke markt, en Microsoft 365 Business voor het midden- en kleinbedrijf.

Ook heeft Microsoft met hardware launch partners Dell EMC, HPE en Lenovo de algemene beschikbaarheid van het Azure Stack aangekondigd. Azure Stack is een uitbreiding van Azure, die de wendbaarheid en snelle innovatie van cloud computing naar on-premise omgevingen brengt en nieuwe mogelijkheden voor hybride cloud biedt.

Nieuw is ook het ISV Cloud Embed programma waarmee Microsoft het voor partners eenvoudiger maakt om bestaande bedrijfstoepassingen te moderniseren en nieuwe toepassingen te bouwen. Via dit nieuwe programma kunnen partners integreerbare technologie van Dynamics 365, Power BI, Power Apps en Microsoft Flow aanschaffen om te gebruiken als bouwstenen.

Meer informatie: www.microsoft.nl