Citrix neemt UEM-specialist Norskale over

Citrix onderstreept zijn toewijding aan het bieden van de beste werkervaring aan professionals met de overname van het Franse Norskale, gespecialiseerd in user environment management (UEM). Norskale heeft in zowel Europa, Noord- en Zuid-Amerika als Azië een bewezen reputatie op het gebied van optimalisatie van werkomgevingen, het versnellen van applicatie-uitrol en het vergroten van schaalbaarheid van omgevingen.

Norskale levert veel toegevoegde waarde aan Citrix’ marktleidende XenApp en XenDesktop virtualisatieoplossingen op vlak van prestaties en schaalbaarheid. Financiële details van de transactie zijn niet bekend gemaakt.

De overname is de eerste sinds Kirill Tatarinov bij Citrix werd aangesteld als CEO en maakt onderdeel uit van een bredere bedrijfsstrategie, waarin het bedrijf de technologie die het dichtst bij zijn kernactiviteiten ligt een sterkere focus geeft en verbetert. Citrix stelt alles in het werk om klanten snelle en veilige toegang te bieden tot virtuele werkomgevingen, inclusief kritische applicaties, desktops en data. Norskale en Citrix zijn complementair: het beheer van werplekken sluit aan bij het profielbeheer van  Citrix en maakt de best mogelijke prestaties van werkplekken, inloggen bij desktops en applicatieresponstijden mogelijk, om zo iedere gebruiker een werkelijk dynamische virtuele werkomgeving te bieden. De nieuwe Citrix Workspace Environment Manager, gebaseerd op de oplossing van Norskale, komt beschikbaar voor alle XenApp en XenDesktop Enterprise en Platinum klanten gebruikmakend van een actieve Software Maintenance licentie.

Meer informatie: www.citrix.com