Cisco neemt softwarespecialist Springpath over

Cisco heeft Springpath overgenomen, een softwarespecialist op het gebied van hyper convergence software voor servers. Dit maakte de netwerkspecialist onlangs bekend.

De nu overgenomen specialist op het gebied van hyper convergence software levert een dataplatform dat het mogelijk maakt om standaard servers om te zetten in een enkele pool van computing- en storage-toepassingen en die daardoor elastisch kunnen worden geschaald. Hiermee kunnen organisaties hun IT-infrastructuur meer flexibel automatiseren. Daarnaast zorgt de software ervoor dat er geen storage silo’s ontstaan en de kosten van het moderniseren van datacenters omlaag worden gebracht.

Veelzijdige ondersteuning

Het dataplatform dat Cisco nu in handen krijgt, ondersteunt diverse server-portfolio’s, van onder meer natuurlijk Cisco zelf, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo en SuperMicro. Ook worden  onder meer verschillende compute- en virtualisatieplatformen ondersteund als Docker, VMware vSphere, Hyper-V van Microsoft en OpenStack KVM. Cisco betaalt voor Springpath 320 miljoen dollar in cash.

Meer info: www.cisco.com